Amerikansk fly angrebet i Sydsudan: Fire såret

Da det amerikanske fly blev beskudt, var det på vej mod byen Bor, hvor kampe har stået på de seneste dage

Et amerikansk militærfly er blevet beskudt i det uroplagede Sydsudan, bekræfter kilder i det amerikanske militær over for nyhedsbureauet Reuters.

Fire besætningsmedlemmer blev såret under aktionen, den ene soldat er i kritisk tilstand.

De amerikanske militærkilder fortæller, at flyet var i Sydsudan for at evakuere amerikanske statsborgere i forbindelse med de aktuelle uroligheder i landet.

Episoden med det amerikanske militærfly blev tidligere bekræftet af kilder i Uganda, efter at flyet var landet i hovedstaden Kampala.

- Et amerikansk fly, der var fløjet ind for at redde folk, blev beskudt, siger en officiel ugandisk kilde til nyhedsbureauet AFP.

Det er endnu uklart, hvilken type fly der blev ramt.

Da det amerikanske fly blev beskudt, var det på vej mod byen Bor, hvor kampe har stået på de seneste dage.

Efter beskydningen vendte flyet om og fløj til Kampala i nabolandet Uganda.

De sårede er siden fløjet videre til Kenyas hovedstad, Nairobi, for at få lægebehandling.

Ifølge en talsmand for Sydsudans militær, Philip Aguer, har regeringen ikke kontrol over Bor, så oprørere må stå bag angrebet på det amerikanske fly, mener han.

Flere hundrede mennesker meldes dræbt i kampe de seneste dage i Sydsudan, der er verdens yngste land fra 2011.

Urolighederne, der brød ud i Juba søndag, er tilsyneladende udløst af en magtkamp mellem præsident Salva Kiir, og den afsatte vicepræsident Riek Machar. De repræsenterer to af landets største etniske grupper - dinkaer og nuer.

FN har talt om risiko for, at en egentlig borgerkrig vil bryde ud.

Uganda har lørdag sendt tropper til den sydsudanske hovedstad Juba.

Danmark har netop øget støtten til flygtninge og mennesker i akut nød i Sudan og Sydsudan med 60 millioner kroner, oplyste Udenrigsministeriet tidligere lørdag.

Støtten er imidlertid ikke en reaktion på den seneste uges voldelige konflikt i og omkring hovedstaden Juba i Sydsudan, hvor over 20.000 mennesker har søgt tilflugt på FN-baser.