Voldeligt opgør: Irak anholder parlamentsmedlem

Mindst fem blev dræbt og 18 såret i et voldeligt opgør mellem irakiske sikkerhedsstyrker og parlamentsmedlem

Irakiske sikkerhedsstyrker anholdte lørdag et sunnimuslimsk medlem af parlamentet og dræbte hans bror og mindst fem vagter.

Det fandt sted i Ramadi, der ligger vest for hovedstaden Bagdad, og som er regionshovedstad i Anbar-provinsen.

- Sikkerhedsstyrker angreb Ahmed al-Alwani i det centrale Ramadi for at anholde ham i morges. (Det ledte til red.) en kamp mellem hans vagter med automatvåben og raketdrevne granater.

- Fem af Alwanis vagter og hans bror blev dræbt, mens otte andre blev såret. 10 medlemmer af sikkerhedsstyrken blev også såret, siger en politikaptajn til nyhedsbureauet AFP.

Antallet er bekræftet af politi og en læge på hospitalet i Ramadi.

Det står endnu ikke klart, hvorfor Alwani blev anholdt, men det er velkendt, at han støtter regeringsfjendtlige demonstranter, der holder til ved en motorvej nær Ramadi.

Iraks premierminister, Nuri al-Maliki, sagde tidligere på måneden, at demonstranternes hovedsæde er blevet hovedkvarter for terrorbevægelsen al-Qaeda.

Han bad de uskyldige forlade stedet, så al-Qaeda var de eneste, der blev tilbage. Maliki gav dem "meget kort tid" til at forlade stedet.

Hvis sikkerhedsstyrker trænger ind på stedet, vil det sandsynligvis skabe udbredt utilfredshed og kan føre til at større uro i landet, der er plaget af vold.

Mere end 6700 mennesker er blevet dræbt siden begyndelsen af året ifølge tal, der er udarbejdet af AFP og baseret på sikkerhedskilder.