Flere tusinde unge er på krigsstien i Sydsudan

25.000 bevæbnede mænd, som støtter oprørsleder, siges at være på vej mod strategisk vigtig by

Flere tusinde bevæbnede unge mænd har begivet sig ud på en march mod byen Bor i Sydsudan. Det oplyser regeringen i det uroplagede og voldsramte land.

Byen blev for nylig generobret af regeringsstyrker. Gruppen af unge menes at være tilhængere af oprørsleder og tidligere vicepræsident Riek Machar.

25.000 unge mænd er på vej mod Bor, hævder Sydsudans informationsminister Michael Makuei Lueth i et interview med nyhedsbureauet AP.

Den fremrykkende gruppe er en del af militsgruppen Hvide Hær, siger han. Navnet kommer af, at medlemmerne smører sig ind i hvid aske for at beskytte sig mod insekter.

I lighed med Riek Machar tilhører militsens medlemmer den etniske gruppe nuer.

Konflikten i Sydsudan de seneste uger har været præget af kampe mellem folk fra de etniske grupper nuer og dinka.

Oplysningerne om de mange bevæbnede mænd bekymrer FN-styrkerne i landet.

- De har ikke den militære baggrund eller disciplin, som du forbinder med de militære, der har kæmpet under den tidligere vicepræsidents fane, siden denne konflikt begyndte, siger Joe Contreras, talsmand for FN's styrker, til BBC.

Bor er hovedstad i den urolige delstat Jonglei. Den strategisk vigtige by var en kort overgang kontrolleret af oprørere, før den tidligere denne uge blev generobret af regeringsstyrker.