Tre tv-kanaler angrebet i det østlige Ukraine

Maskerede mænd dukkede op hos tre forskellige tv-stationer i den urolige østlige del af landet

Mindst tre nyhedskanaler og to journalister er de seneste dage blevet angrebet og chikaneret i det østlige Ukraine, lyder det fra Komitéen til Beskyttelse af Journalister (CPJ).

En gruppe bevæbnede og maskerede personer dukkede mandag op hos den uafhængige tv-kanal ATN i den østlige by Kharkiv. Mændene fortalte journalisterne, at de var blevet fyret, og de ødelagde udstyr og møbler, fortæller CPJ.

Maskerede mænd bevæbnet med Kalasjnikov-rifler forsøgte mandag at bryde ind i den regionale tv-kanal i Donetsk, OGTRK's, newsroom.

Da mændene fandt ud af, at kanalen var beskyttet af politifolk, skød de op i luften adskillige gange, før de flygtede fra stedet, viser en video af hændelsen.

Samme dag prøvede maskerede mænd at storme redaktionslokalerne hos kanalen Irta i byen Lugansk, der også ligger i det østlige Ukraine. Det udviklede sig til kamp mellem angriberne og kanalens sikkerhedsvagter.

Søndag blev to journalister slået og chikaneret, mens de var ude for at rapportere om protester i Lugansk og Kharkiv, lyder det fra den Kijev-baserede pressefriheds-gruppe Institut for Masseinformation (IMI).

- Alle aktører i det østlige Ukraine skal respektere journalisters ret til at indsamle og udsende information til offentligheden, siger Muzaffar Suleymanov fra CPJ's afdeling for Centralasien og Europa.

- Ved at efterforske disse angreb og straffe de ansvarlige, kan Ukraines myndigheder vise deres dedikation til demokrati.

Der har været massive protester i det østlige Ukraine, siden præsident Viktor Janukovitj blev afsat og flygtede fra Kijev i februar, mens den provestlige opposition overtog regeringsmagten.

De seneste dage har en række byer i landsdelen været ramt af uro og forsøg på at udråbe selvstændige regioner.