FN sender 10.000 soldater til centralafrikansk republik

Der er fare for folkedrab i Den Centralafrikanske Republik, og det vil FN forhindre med fredsbevarende styrke

FN's Sikkerhedsråd har torsdag besluttet at sende en fredsbevarende styrke til Den Centralafrikanske Republik i et forsøg på at bryde den blodige konflikt mellem kristne og muslimer.

Aftalen blev vedtaget enstemmigt af de 15 lande i rådet, som har besluttet, at styrken bliver på 10.000 soldater og 1800 politibetjente.

Verdensorganisationen har tidligere sagt, at der er fare for folkedrab i det afrikanske land.

Sikkerhedsrådets aftale siger også, at franske tropper - som allerede er udstationeret i landet - kan støtte den fredsbevarende styrke fra FN.

FN overtager den fredsbevarende mission til september fra en styrke bestående af soldater fra EU og Den Afrikanske Union.

I øjeblikket består denne styrke af 2000 franske og 6500 afrikanske soldater.

Indtil FN-styrken er operationsdygtig, vil de tropper, som nu er i landet, fortsætte deres arbejde. EU sender yderligere 800 soldater fra ni lande i slutningen af maj.

Det blev tidligere torsdag meldt ud, at Danmark er klar til at støtte forsøget på at stabilisere situationen i den krigshærgede Centralafrikanske Republik.

Torsdag vedtog Folketinget at sende et C-130J-transportfly, som FN har efterspurgt, til landet.

Den lille fattige republik har periodevis været plaget af vold og politisk ustabilitet, siden landet blev selvstændigt fra Frankrig i 1960.

Volden eskalerede efter marts 2013, da den muslimske Seleka-oprørsgruppe væltede daværende præsident Francois Bozize.

Seleka trak sig siden tilbage, og både den kristne gruppe og den muslimske gruppe har stået bag forbrydelser.