Kijev indkalder til krisemøde i Ukraines regering

På grund af den stigende uro i det østlige Ukraine er der indkaldt til krisemøde i landets sikkerhedsråd

Ukraines fungerende præsident, Oleksandr Turtjynov, indkalder til krisemøde i landets nationale sikkerhedsråd på grund af situationen i den østlige del af landet, hvor flere bygninger er blevet stormet og besat af prorussiske demonstranter.

Mødet vil finde sted klokken 20 dansk tid, oplyser en talsmand for Oleksandr Turtjynovs.

Alt i mens beretter øjenvidner om, at bevæbnede prorussiske demonstranter har oprettet kontrolposter på vejene i den østlige ukrainske by Slaviansk.

- Maskede mænd iført en blanding af civilt og militært tøj kontrollerer passerende køretøjer, inden de vinker dem forbi barrikader bygget af bildæk og sandsække på veje, der fører ind i byen fra Donetsk og Lugansk, fortæller vidner ifølge Reuters.

Et russisk flag vajer over en af kontrolposterne, mens et sort, blåt og rødt flag er sat op over en anden - et symbol, som symboliserer støtte for det russiske regime.

Tidligere lørdag kaprede omkring 20 militante prorussere mindst 400 håndvåben og 20 automatrifler fra en politistation, som de har besat, i Slaviansk.

Gruppen indtog også en anden bygning, der huser det lokale hovedkvarter for den statslige ukrainske sikkerhedstjeneste.

Senere stormede og indtog omkring 200 prorussiske demonstranter bevæbnet med køller og stokke politihovedkvarteret i Donetsk, hvilket fik byens politichef til at træde af.