14 personer dræbt ved valg i Indien

Maoistiske oprørere står angiveligt bag to bombeangreb i Indien, der har dræbt 14 personer.

Mindst 14 personer har lørdag mistet livet i to forskellige bombeangreb i den centrale indiske delstat Chhattisgarh.

Angrebene, der betegnes som de værste, siden Indiens fem uger lange valg begyndte den 7. april, er angiveligt begået af maoistiske oprørere.

Den første eksplosion ramte en bus, der transporterede valgtilforordnede hjem efter dagens afstemning. Her blev syv mennesker dræbt, fortæller ledende politimand R.K. Vij ifølge nyhedsbureauet dpa.

Omkring en halv time senere blev en ambulance ramt af en tilsvarende eksplosion i landsbyen Kamanar. Her blev fem betjente, en chauffør og en ambulanceredder dræbt, mens fem personer blev såret.

Maoisterne, der selv påstår, at de leder et væbnet oprør for at sikre rettigheder for de fattige og de marginaliserede, afviser parlamentarisk demokrati og har opfordret det indiske folk til at droppe valget.

Det menes, at gruppen har omkring 50 menneskers liv på samvittigheden i forbindelse med Indiens seneste valg i 2009.

Mere end en tredjedel af Indiens administrative distrikter er berørt af de maoistiske oprørere, som indiske ledere har beskrevet som den største interne sikkerhedstrussel i Indien.

Ifølge R.K. Vij vil angrebene ikke påvirke deltagelsen i de resterende faser af valget og tilføjer, at afstemningen i de mest ustabile maoistiske områder er afsluttet.

Valget i Indien fortsætter indtil den 12. maj, og resultatet ventes den 16. maj.

Næsten 815 millioner mennesker har stemmeret, hvilket gør Indien til verdens største demokrati.