FN-lejr angrebet i Sydsudan: 20 er dræbt

Uroen fortsætter i det afrikanske land, hvor bevæbnede mænd har slået til mod en FN-lejr

Mindst 20 personer har mistet livet, og 70 er såret under et angreb på en FN-lejr i det uroplagede afrikanske land Sydsudan. Det fortæller den amerikanske FN-ambassadør, Samantha Power.

Omkring 5000 civile opholder sig i lejren, og FN-ambassadøren fordømmer det 'skamløse, umenneskelige angreb på ubevæbnede civile'.

- USA fordømmer på det kraftigste de seneste angreb af væbnede grupper i Sydsudan, der bevidst har sigtet mod civile såvel som FN-missionen i Sydsudans område og personale, siger hun.

Hun kalder det seneste angreb for 'særdeles frygteligt' og siger, at den stærkt bevæbnede gruppe brugte granater til at bryde ind i området, hvor de skød mod civile.

USA vil samarbejde med dets allierede for at finde de ansvarlige bag angrebet, siger Samantha Power.

Styrker i lejren besvarede angrebet med advarselsskud, hvorefter en voldsom skudveksling fandt sted, før de bevæbnede personer trak sig tilbage.

De ankom til lejren under dække af at være fredelige demonstranter, før de begyndte at skyde.

Konflikten i Sydsudan står mellem præsident Salva Kiirs regeringshær og styrker, der er loyale over for den afsatte vicepræsident Riek Machar. De repræsenterer de to store etniske grupper i Sydsudan: Dinkaerne og nuerne.

Flere tusinde har mistet livet, og 900.000 mennesker er sendt på flugt i konflikten, der brød ud 15. december sidste år i Sydsudan, der er verdens yngste land fra 2011.

De stridende parter underskrev en våbenhvile i januar, men den blev ikke taget alvorligt af alle.

Trods våbenhvilen er kampene fortsat i det olierige, men for hovedparten af befolkningen fattige, land.