Matros: Umuligt at nå redningsbåde på færge

Et besætningsmedlem på sydkoreansk færge siger, at fartøjets hældning gjorde det umuligt at nå redningsbåde

Der bliver stadig bjærget lig fra den sunkne færge. (Foto: AP)
Der bliver stadig bjærget lig fra den sunkne færge. (Foto: AP)

Et tilbageholdt medlem af besætningen fra en forlist sydkoreansk færge siger, at det ikke var muligt at nå hen til færgens redningsbåde, fordi skibets hældning var for voldsom.

Nyhedsmedier i Seoul rapporterer, at en unavngiven matros fra skibet, der er en af fire anholdte, siger, at færgen krængede over og hurtigt havde en så kraftig hældning, at det ikke var muligt at nå redningsbådene.

Ifølge en rapport fra CNN blev kun en af 46 redningsbåde brugt.

Se også: Flere end 100 lig fundet efter færgeforlis

Mindst 12 hvide redningskapsler var stadig hægtet på færgen, da den tippede i vandet. Hver kapsel indeholdt redningsbåde.

Færgen gik ned på en rutinetur syd ud for havnebyen Incheon på vej til ferieøen Jeju.

Ud af de 476 passagerer om bord var 339 børn og lærere på skoleudflugt.

Kun 174 blev reddet. Resten formodes at være druknet. Det officielle dødstal er på 104 personer, men det ventes at stige.

Se også: Besætningsmedlemmer fra forlist færge tilbageholdes

I fredags blev kaptajnen fra færgen anholdt. Han er sammen med flere besætningsmedlemmer sigtet for at have forsømt sit arbejde og forpligtigelser på skibet.

Det er blandt andet kommet frem, at kaptajnen ikke var nær roret og heller ikke havde kommandoen, da færgen kæntrede. Det har fået Sydkoreas præsident, Park Geun-Hye, til at rette en skarp kritik mod noget af skibets personale.

Se også: Sydkoreas præsident: Kaptajns handlinger svarer til drab

- Handlingerne fra kaptajnen og nogle af besætningsmedlemmerne er fuldkommen uforståelige, uacceptabel og svarer til drab, sagde Park Geun-Hye mandag.

Færgetragedien er blandt Sydkoreas værste ulykker.

I 1995 kollapsede et stormagasin i Seoul, hvilket dræbte mere end 500 mennesker, mens knap 300 personer omkom, da en færge kæntrede ud for landets vestkyst i 1993.