Politichef dræbt af bombe i Kairo

Bombeangreb er blevet hverdag i den egyptiske hovedstad, Kairo. Onsdag blev en politichef dræbt af bombe

En egyptisk politichef er onsdag blevet dræbt af en bombe, der var anbragt under en politibil i Kairo, oplyser sikkerhedspolitiet i Egyptens hovedstad.

Drabet på politichef Ahmed Zaki i en vestlig forstad til Kairo er det seneste i en række militante angreb på sikkerhedsstyrker.

Siden militæret fjernede den folkevalgte, islamistiske præsident Mohamed Mursi fra præsidentposten 3. juli sidste år, er den slags angreb nærmest blevet en del af hverdagen i Egypten.

Det er tredje gang i løbet af kort tid, at en bombe ryster millionbyen i det nordafrikanske land.

Fredag blev hovedstaden også rystet af en bombe, der kostede en politimand livet. En anden politimand og en civil blev såret ved angrebet, da en bombe blev kastet fra en bro mod en af politiets kontrolposter.

Det er tredje gang i løbet af kort tid, at en bombe ryster millionbyen i det nordafrikanske land.

Tirsdag i sidste uge blev mindst to politifolk og en civil såret ved et bombeangreb tæt ved en af politiets kontrolposter i den centrale del af Kairo.

Mindst 500 egyptiske politifolk og soldater er blevet dræbt i angreb siden sommeren 2013, har den egyptiske regering tidligere meldt ud.

En domstol i Kairo, der behandler hastesager, besluttede mandag i sidste uge, at den militante gruppe Ansar Beit al-Maqdis, der holder til på Sinaihalvøen, har status af terrororganisation.

Gruppen har påtaget sig skylden for de fleste angreb, der har været rettet mod sikkerhedsstyrker i hele Egypten i det seneste års tid, heriblandt et bilbombeangreb mod politihovedkvarteret i Kairo i januar.

Dertil kommer et forsøg på snigmord af indenrigsminister Mohammed Ibrahim i september sidste år og bombeangrebet på en turistbus på Sinai i februar.