FAKTA: Overblik over GGGI-balladen

Siden august har der været røre om den sydkoreansk baserede klimaorganisation GGGI. Her er et overblik

* GGGI står for The Global Green Growth Institute. Organisationen har base i Sydkorea og arbejder for at kombinere økonomisk vækst med miljømæssig bæredygtighed.

* Danmark har støttet GGGI med i alt 90 millioner kroner siden 2011.

* Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, har været formand for GGGI siden juni 2012.

* I en rapport fra november 2012 anklager den sydkoreanske rigsrevision GGGI for at misbruge offentlige midler.

* GGGI kommer i offentlighedens søgelys i starten af oktober 2013, hvor Ekstra Bladet afslører, at Løkke har rejst for omkring en million kroner. Pengene er gået til flyture på første klasse, luksushoteller og limousiner.

* 21. november 2013: Christian Friis Bach trækker sig som udviklingsminister. Han har været med til at blåstemple de lukrative rejseregler, som Løkke rejste efter, selvom han har påstået det modsatte.

* Samtidig igangsætter Udenrigsministeriet en undersøgelse af, hvorfor ministeren ikke tidligere har fået disse informationer.

* 28. november 2013: Den nye udviklingsminister Rasmus Helveg Petersen trækker sig fra bestyrelsen i GGGI. I stedet skal en embedsmand repræsentere Danmark.

* 14. februar 2014: Norge - der midlertidigt satte støtten til GGGI i bero, blandt andet som følge af Løkkes rejse-sag - genoptager støtten. Det sker efter, at en uvildig rapport konkluderer, at der er kommet bedre styr på økonomien.

* 19. februar 2014: Udviklingsminister Mogens Jensen (S) fastslår, at regeringen ønsker at støtte GGGI med yderligere 90 millioner kroner over de kommende tre år. GGGI-formand Lars Løkke Rasmussen har allerede meldt ud, at han også ønsker fortsat støtte til klimaorganisationen.

* 28. april 2014: Information har oversat et citat fra et tidligere bestyrelsesmedlem, der siger, at GGGI selv tilbød at betale en rejse til Rio de Janeiro for Lars Løkke Rasmussens datter. Det går imod V-formandens forklaring om, at der var tale om en "misforståelse". S, SF og Enhedslisten kræver sagen undersøgt.