Rusland lover: Vi invaderer ikke Ukraine

Ruslands forsvarsminister opfordrer dog USA til at stoppe de verbale angreb mod russerne

Russiske styrker har ingen planer om at invadere nabolandet Ukraine. Det understreger Ruslands forsvarsminister, Sergej Sjoigu, over for sin amerikanske kollega Chuck Hagel.

Hagel og Sjoigu talte mandag i telefon, og konflikten i Ukraine var i fokus. Den amerikanske forsvarsminister ønskede klarhed over, hvad Rusland pønser på i det østlige Ukraine.

Hagel opfordrede russerne til at stoppe destabiliseringen af Ukraine og advarede om, at yderligere optrapning af konflikten vil isolere Rusland endnu mere fra omverdenen. Sjoigu opfordrede til gengæld USA til at nedtrappe de skarpe udtalelser mod russerne.

Både EU og USA valgte mandag at stramme sanktionsskruen over for Rusland, som beskyldes for ikke at gøre noget for at mindske spændingerne i Ukraine. Yderligere 15 personer i Rusland vil blive ramt af indefrysning af formuer og indrejseforbud til Vesten.

I forvejen er 33 personer fra Rusland og Ukraine sat på EU's sanktionsliste. De beskyldes for at være medansvarlige for, at Rusland har annekteret den ukrainske halvø Krim.

Prorussiske separatister har taget kontrollen over offentlige bygninger i flere byer i det østlige Ukraine. Fredag tog separatisterne flere observatører fra Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) som gidsler.

Et af de syv OSCE-gidsler i den ukrainske by Slavjansk er den danske oversergent John Christensen, som sammen med de andre blev vist frem på et pressemøde søndag.

1 af 2 
2 af 2