Putin og Cameron er enige om fredelige midler

Putin fastholder linje, hvor Rusland er den krænkede part i forbindelse med krisen i Ukraine

Ruslands præsident, Vladimir Putin, og den britiske premierminister, David Cameron, nåede i en telefonsamtale onsdag til enighed om, at krisen i Ukraine kun kan afsluttes med fredelige midler, oplyser Kreml i en erklæring.

- Lederne af Rusland og Storbritannien enedes om, at en afslutning på en alvorlig politisk konfrontation kun kan opnås gennem fredelige midler. De er enige om at fortsætte bilaterale drøftelser på flere niveauer, hedder det i en kortfattet erklæring.

Politiske iagttagere siger til Reuters, at Putin ikke rigtigt har bevæget sig, siden Vesten indførte nye sanktioner mod Rusland i forbindelse med Ukraine, og slet ikke på den måde, som præsident Barack Obamas administration ønskede det.

USA's præsident sagde i en appel til den russiske ledelse, at den måtte gøre mere end blot at tale, når det gælder om at finde frem til en diplomatisk løsning. Men i Moskva synes den russiske ledelse at fastholde en linje, hvor det er Rusland, der fremstår som den krænkede part.

- Det var omdelingen af tærter på Maidan Pladsen i Kijev, som banede vej for krisen, hedder det i en af de seneste taler fra Putin, hvor han henviser til, at den amerikanske viceudenrigsminister Victoria Nuland i december tog til Kijev for at støtte regeringsfjendtlige demonstranter.

Den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, siger, at Moskva ikke umiddelbart vil svare igen på de nye sanktioner fra USA og EU, men at det måske vil ændre holdning senere.

- Vi vil ikke handle og gøre dumme ting ... Vi ønsker at give vores partnere en mulighed for at falde ned, siger Lavrov, der onsdag holdt pressemøde i Chile.

EU offentliggjorde tidligere tirsdag navnene på 15 russere, der bliver ramt af nye sanktioner. De pågældende personer bliver ramt af indefrysning af formuer og indrejseforbud til Vesten.

I forvejen er 33 personer fra Rusland og Ukraine sat på EU's sanktionsliste. Hvis krisen eskalerer yderligere, så er der mulighed for, at EU går videre til en fase tre, hvilket vil være langt mere omfattende sanktioner.