Røde Kors-medarbejder dræbt i uroplaget Libyen

Uroen hærger i det nordafrikanske land, hvor militante onsdag forsøgte at dræbte en tidligere general

En schweizisk Røde Kors-medarbejder er blevet dræbt i Libyen onsdag få timer efter, at en libysk oprørsgeneral undslap et attentatforsøg.

Den 42-årige schweizer Michael Greub blev dræbt af militante omkring klokken 11 i kystbyen Sirte.

Greub, som var leder af Røde Kors' kontor i Misrata, var på vej væk fra et møde, da militante skød mod hans køretøj.

De andre medarbejdere af den internationale organisation slap fra angrebet uden at blive ramt.

Khalifa Haftar, en libysk oprørsgeneral, der har forladt militæret for at bekæmpe islamister, overlevede få timer forinden et attentatforsøg nær Benghazi.

- En selvmordsbomber udløste en bilbombe mod et hus i Benghazi, hvor generalen opholdt sig, siger en talsmand for Haftar, som selv slap uskadt fra angreb.

Den libyske oprørsgeneral meddelte i maj, at han havde iværksat en militær kampagne mod militante islamister i Benghazi. Flere militære afdelinger og enkeltpersoner har siden da sluttet sig til ham.

Islamister har stået bag næsten daglige angreb på soldater i Benghazi, siden Gaddafi blev dræbt under en folkelig opstand i 2011.

De centrale myndigheder har svært ved at genetablere kontrollen i det nordafrikanske land, der er plaget af store interne magtkampe.

Militser fra oprøret mod Gaddafi afviser stadig at opgive deres våben og har forskanset sig i forskellige områder i ørkenlandet.

Al-Qaeda i regionen har opfordret befolkningen til at gribe til våben mod generalen, der med den såkaldte Nationale Hær fører an i en offensiv under navnet "Operation Værdighed."