Flere dræbt efter angreb på Pakistans travleste lufthavn

En gruppe af bevæbnede militante har indledt et angreb mod en lufthavn i det sydlige Pakistan

Flere fly brød i brand under det voldsomme lufthavn på den travle lufthavn. (Foto: AP)
Flere fly brød i brand under det voldsomme lufthavn på den travle lufthavn. (Foto: AP)

Bevæbnede militante har angrebet Pakistans travleste lufthavn i den sydlige by Karachi, meddeler myndighederne.

Politichef Rao Muhammad Anwar fortæller, at de militante er bevæbnet med automatiske våben og granater. Sikkerhedsstyrker forsøger at nedkæmpe de militante.

- Skududvekslingen fortsætter. Vi kender endnu ikke det nøjagtige antal af militante, men vi har en mistanke om, at fire til seks terrorister har angrebet lufthavnen, siger Rao Muhammad Anwar.

Alle flyafgange fra den travle lufthavn er aflyst, og rejsende evakueres, mens sikkerhedsstyrker forsøger at nedkæmpe angrebet.

Motivet bag angrebet kendes endnu ikke, og det vides ikke, hvem der står bag.

Ifølge BBC er mindst fire sikkerhedsvagter blevet dræbt under angrebet. BBC skriver envidere, at der ifølge Geo News skulle komme røg op fra terminalen, som er under angreb. Indtil videre skulle to af angriberne være blevet dræbt.

Seemi Jamali, der er læge på Jinnah Hospital tæt på lufthavnen, bekræfter, at fem lig er blevet bragt til hospitalet.

- Fem lig er blevet bragt herind, og en såret er også blevet kørt på hospitalet, siger hun til AFP.

Hun tilføjer, at tre af de dræbte var sikkerhedsvagter i lufthavnen, mens de sidste to var civile ansatte fra lufthavnen. Den sårede person er også sikkerhedsvagt i lufthavnen.

På det sociale medie Twitter forlyder det, at to fly er brudt i brand under de heftige kampe.<br /><br /><p>Angrebsmændene har angiveligt haft held med at komme ombord på et fly, mens to andre fly er blevet skadet.</p><p>Den pakistanske hær ankom kort efter angrebet til lufthavnen for at bidrage med kampen. Billeder viser tungt bevæbnede soldater på plads inde i lufthavnen for at bekæmpe de militante angribere.</p><br /><br /><blockquote class="twitter-tweet" data-partner="tweetdeck"><p>An inside view of <a href="https://twitter.com/search?q=%23Karachiairport&amp;src=hash">#Karachiairport</a> Rangers deployed <a href="https://twitter.com/search?q=%23Karachi&amp;src=hash">#Karachi</a><a href="https://twitter.com/search?q=%23Pakistan&amp;src=hash">#Pakistan</a><a href="http://t.co/RCEuRE86ad">pic.twitter.com/RCEuRE86ad</a></p>— BreakingNewsPakistan (@BreakingNewPak) <a href="https://twitter.com/BreakingNewPak/statuses/475729492766228480">June 8, 2014</a></blockquote><script type="text/javascript" async="" src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8" /><br /><br /><p>Den gamle terminal, som blev angrebet af islamisterne, bliver sjældent brugt til kommercielle passagerflyvninger, men den bliver i højere grad benyttet til fragttransport og særlige VIP-opgaver.</p><p>Ifølge BBC er det langt fra første gang, at Karachi er mål for angreb fra militante islamister. Pakistan har i et årti kæmpet med islamistiske grupper, hvor især Taliban står bag adskillige angreb.</p>
1 af 2 Militæret var hurtigt på plads i lufthavnen for at assistere med nedkæmningen af de militante. (Foto: AP)
2 af 2 Flere fly brød i brand under det voldsomme lufthavn på den travle lufthavn. (Foto: AP)