Israel: Palæstinensere har bortført tre israelske drenge

Israelske soldater har eftersøgt tre teenagere fredag, og nu melder Israel, at de er bortført

Tre israelske teenagedrenge, som har været savnet siden torsdag, er bortført af palæstinensere, siger israelske myndigheder ifølge nyhedsbureauet AFP.

Israelske soldater indledte fredag en omfattende eftersøgning af de tre drenge, der forsvandt på det besatte område Vestbredden for to dage siden.

En af teenagerne er angiveligt amerikansk statsborger.

- Styrker er lige nu i gang med en omfattende mission for at lokalisere disse personer, oplyste militæret i en erklæring fredag.

Israelerne har bevæget sig fra hus til hus og har afspærret flere veje.

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, har i en erklæring oplyst, at Israel holder præsidenten for Det Palæstinensiske Selvstyre, Mahmoud Abbas, ansvarlig for de tre teenageres sikkerhed.

Den udmelding har dog mødt hård kritik fra talsmanden for de palæstinensiske sikkerhedsstyrker på Vestbredden, Adnan al-Dmairi.

- Tre bosættere er savnet, hvorfor er det palæstinensernes skyld? Vi har intet at gøre med det. Hvis en naturkatastrofe rammer Israel, er vi så også ansvarlige for den? Det er vanvittigt og uacceptabelt. Vi har ingen kendskab til det, sagde Adnan al-Dmairi fredag.