Pakistan bomber militantes skjulesteder: Over 50 dræbt

Militæret slog til i et bjergområde, hvor militante gemmer sig nær Afghanistan. Op mod 150 kan være dræbt.

Pakistanske kampfly gik natten til søndag i aktion mod oprøreres tilholdssteder i landets uroplagede nordvest tæt på grænsen til Afghanistan.

Mindst 50 militante islamister er blevet dræbt, siger det pakistanske militær. Lokale sikkerhedskilder sætter dog dødstallet langt højere og taler om 150 dræbte.

Otte af de militantes skjulesteder skulle samtidig være blevet ødelagt, da militæret slog til i nattetimerne i bjergene omkring 25 kilometer vest for Miranshah, hovedbyen i Nord Waziristan.

Der er modstridende oplysninger om identiteten på de dræbte, men angiveligt skulle målet være militante fra Usbekistan.

- I dag ved 1.30-tiden blev flere terrorist-gemmesteder i Dehgan, Datta Khel i Nord Waziristan angrebet af vores kampfly. Flere end 50 terrorister, primært usbekere, blev dræbt ved luftangrebet, lyder det i en erklæring fra militæret.

- Op imod 150 blev dræbt i angrebene her til morgen. Angrebene blev gennemført på baggrund af bekræftede oplysninger om tilstedeværelsen af usbekere og andre militante i området, siger en sikkerhedskilde i Miranshah, hvor en anden anonym sikkerhedskilde taler om over 150 dræbte.

Militæret har ikke forholdt sig til oplysningerne om det høje drabstal, men siger, at et ammunitionslager også blev ramt ved luftangrebet.

Ifølge militærets erklæring har angrebet dræbt nogle af de udenlandske og lokale oprørere, som skal have planlagt angrebet og belejringen af lufthavnen i Karachi, der for en uge siden kostede 38 mennesker livet.

Den pakistanske gren af Taliban og Usbekistans Islamiske Bevægelse sagde efterfølgende, at usbekere tog del i angrebet, der også kostede 10 militante livet.

Angrebet har slukket alt håb for en fredsproces, der så småt var taget tilløb til mellem premierminister Nawaz Sharifs regering i Islamabad og pakistansk Taliban.

Militæret menes at være imod dialogen med Taliban, da mange soldater har mistet livet under de seneste syv års oprør i de nordpakistanske klanområder. Området nær grænsen til Afghanistan er kendt for at være tilholdssted for Taliban og militante grupper med tilknytning til al-Qaeda.