Nyt 9/11 bliver med atomvåben

Tidligere vicepræsident Dick Cheney forudser kommende terror mod USA - det kan føre til militærstyre

Superhøgen Dick Cheney skyder skylden for sammenbruddet i Irak på præsident Obama. (Foto: AP/Olivia Harris)
Superhøgen Dick Cheney skyder skylden for sammenbruddet i Irak på præsident Obama. (Foto: AP/Olivia Harris)

- Der kommer et nyt angreb, og det bliver langt mere dødbringende end det sidste.

Denne dystre dommedags-profeti kom tirsdag i et interview med USA's tidligere vicepræsident Dick Cheney hos radioværten Hugh Hewitt.

Se også: Dick Cheney forsvarer krig og tortur

Her bliver Cheney spurgt, om han tror, USA kommer gennem de næste ti år uden 'et nyt massivt angreb på hjemlandet'.

- Det tvivler jeg på, at vi gør, siger den 73-årige politiske veteran.

Atombombe på ringvejen
Han frygter også, at der bliver brugt atomvåben.

- Tænk, hvad der ville ske, hvis nogen kunne smugle et atomvåben, komme det i en skibscontainer og køre det hen ad The Beltway (ringvejen, red.) rundt om Washington DC, siger den tidligere vicepræsident under George W. Bush.

Se også: Døende Irak-veteran: Bush er morder

- Hvis dette sker, forventer du så, at regeringen skal omorganiseres? Der må vel indføres militærstyre i det mindste i en periode? spørger den højreorienterede radiovært.

Cheney svarer ved at forklare, hvordan han under den kolde krig mellem USA og Sovjetunionen var med til at forberede nødregler til en mulig katastrofe.

'Venteregering' klar til aktion
- Vi havde en 'venteregering', der var klar til at gå i aktion i tilfælde af et atomangreb på USA, så vi kunne opretholde den magt, regeringen har ifølge forfatningen.

Se også: CIA-program skal undersøges

- Vi trænede i, hvordan vi kunne sikre regeringens overlevelse, hvis atomvåben fra Sovjetunionen regnede ned over hele landet, lyder sammenligningen fra Cheney.

Obamas skyld
Hele verden frygter i øjeblikket konsekvenserne af de yderligtgående Isis-islamisters fremmarch i den nordlige og østlige del af Irak.

Ifølge CBS News forudser republikanske strateger, at disse erobrede områder kan danne base for det næste terrorangreb på USA.

I sidste uge gav Dick Cheney præsident Obama ansvaret for, at det amerikansk-etablerede styre i Irak nærmer sig kollaps.

Se også: Cheney roser Obama for bin Laden-drab

- Sjældent har en amerikansk præsident taget så meget fejl om så meget til skade for så mange, skrev Cheney og hans datter Liz Cheney i en kronik i Wall Street Journal.