Annonce:
Annonce:

Isil udråber sin egen stat

Isil vil begynde med at etablere en stat i et område, der dækker dele af Irak og Syrien

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Den ekstremistiske gruppe Den Islamiske Stat i Irak og Levanten, Isil, har udråbt et 'islamisk kalifat', skriver AFP.

Jihadisterne, der kæmper i Syrien og Irak, erklærede søndag oprettelsen af et 'kalifat', som er en henvisning til det regeringssystem, som ophørte med Det Ottomanske Riges sammenbrud for næsten 100 år siden.

I en lydoptagelse, der er lagt ud på internettet, erklæret Isil, at bevægelsens leder, Abu Bakr al-Baghdadi, er 'kaliffen' og 'leder af muslimer, hvor end de er.' Der indvarsles desuden en 'ny æra af international jihad.'

Isil, der er sunnimuslimsk, fundamentalistisk og meget voldelig, har et erklæret mål om at etablere en religiøs stat, som skal udbrede den fundamentale, sunnimuslimske udgave af islam, som Isil går ind for.

Kalifatet skal omfatte hele den muslimske verden, der skal leve efter sharialov, men Isil vil begynde med at etablere en stat i et område, der dækker dele af Irak og Syrien.

Gruppen var tidligere en del af terrornetværket al-Qaeda i Irak, men al-Qaeda har erklæret, at Isil ikke er en del af al-Qaeda, der i øvrigt beskylder gruppen for at bruge for meget vold og for at bestå af 'frafaldne'.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: