Efter teenagedrab: 17-årig brændt og dræbt som hævn

Roen fik ikke en chance for at falde efter drabet på tre israelske teenagere, inden et nyt drab skaber røre på Vestbredden

17-årige, palæstinensiske Mohammad Abu Khedair blev onsdag fundet dræbt, formentlig som en hævnagt for drabet på tre israelske teenagere mandag (Foto: AP / Redigering: Ejder Akbal)

Følelserne koger i regionen omkring Israel og Palæstina, efter endnu en ung mand er fundet dræbt i Jerusalem med flere store brændemærker på kroppen.

Flere hundrede arabere har derfor ifølge The Jerusalem Post været på gaden i Jerusalem for at skabe voldsomt røre i kølvandet på drabet.

Mordet på den kun 17-årige, palæstinensiske Mohammad Abu Khedair sker to dage efter, at ligene af tre israelske teenagere blev fundet i nærheden af Hebron på Vestbredden.

En mulig hævnaktion
Mohammed Abu Khedairs far, Hussain Abu Khedair, siger til CNN, at hans 17-årige søn var på vej til en moske i går eftermiddag, da en bil med fire mænd kørte op på siden af ham og tvang ham ind i bilen. Herefter kørte bilen væk med den 17-årige dreng.

Se også: Israel angriber 15 terror-mål

Liget af drengen blev fundet en time senere ved en skov i Jerusalem.

Drabet på den 17-årige palæstinenser kan derfor tolkes som et hævndrab for de tre israelere, som Israels viceforsvarsminister, Danny Danon, beskylder Hamas for at stå bag.

Israel har i længere tid sendt bomber mod Gazastriben. De bomber skulle blandt andet dræbe de personer i Hamas, som er mistænkte for at stå bag mordene på de tre teenagere.

Se også: Minister om missil-hævn på teenagere: Svagt og uværdigt

- Alle former for hævn er fuldstændig forkert og upassende. Mord er mord, og man skal ikke gøre forskel på blod, siger en onkel til en af de tre, dræbte teenagere til Israels Channel 2.

Fordømmer mordet
Selv om Israel har været hurtigt ude for at dræbe de mistænkte personer i Hamas, fordømmer de alligevel mordet på den 17-årige palæstinenser.

Se også: To palæstinensere dræbt under eftersøgning af israelere

- Benjamin Netanyahu kalder til alle sider, når han siger, at man ikke skal tage loven i egen hånd. Israel er et lovens land, og alle skal opføre sig i henhold til loven, siger Mark Regev - en talsmand for den Israelske premierminister til CNN.

Ministeren lover dog, at en hurtig undersøgelse vil blive sat i værk for at finde gerningsmændene bag drabet på Mohammed Abu Khedair. På den måde kan de israelske myndigheder også blive sikre på, om det faktisk er israelere, der står bag mordet på den unge palæstinenser.

Uroen vokser
Drabene på de unge mennesker har fået den uroplagede region til igen at koge.

Udover store protester og slagsmål på gaderne i Jerusalem, har Facebook også måtte lukke sider på det sociale medie på grund af racisme.

Blandt andet en side, som nåede at få 35.000 likes, inden den blev fjernet. Siden hed 'Vi er Israel, og vi forlanger hævn'.

Da Israel ifølge People's Daily stilede en stor offensiv mod Hamas på Vestbredden, blev syv palæstinensere dræbt, tre huse ødelagt og mere end 500 personer tilbageholdt

1 af 2 Mohammed Abu Khedeir blev bortført af fire mænd i en bil i Jerusalem. En time senere blev han fundet dræbt ved en skov (Foto: AP)
2 af 2 Mohammed Abu Khedeir blev bortført af fire mænd i en bil i Jerusalem. En time senere blev han fundet dræbt ved en skov (Foto: AP)