Annonce:
Annonce:

Talsmand forsvarer drab: Vi ringer før vi bomber

Hamas tvinger civile til at fungere som 'missilskjold,' siger talsmand for den israelske hær

En palæstinensisk dreng leger i ruinerne af et bombet hus i det nordlige Gaza. (Foto: AP/Khalil Hamra)
En palæstinensisk dreng leger i ruinerne af et bombet hus i det nordlige Gaza. (Foto: AP/Khalil Hamra)
Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Syv børn er blevet dræbt under den israelske offensiv mod den islamiske modstandsbevægelse Hamas, lyder det fra flere nødhjælpsorganisationer i Palæstina, som navngiver de dræbte.

De dræbte børn var henholdsvis 6, 8, 10, 12, 12, 13 og 15 år gamle.

Et ubekræftet billede på Twitter viser ifølge det britiske medie The Guardian nogle af de afdøde børn.

Årsagen til at uskyldige børn nu bliver dræbt i den stadig intensiverende hævncirkel mellem Israel og Hamas er ifølge nødhjælpsorganisationen 'Defense for Children International Palestine,' at børnene simpelthen befandt sig på taget af bygninger, som er militære mål for Israel, på trods af advarsler.

Banker på taget
Dette bekræfter danske Therkil Petersen, der er den israelske hærs talsmand i reserven.

Annonce:

- Jeg kan kommentere et raketangreb i Gaza, hvor vi ramte medlemmer af Hamas. Vi lavede det, man kalder for en ’knock-on-roof,’ hvilket betyder, at man affyrer en mindre raket, som lander på taget. Den laver ikke materiel skade og fungerer som en advarsel til folk, der bor i huset. Efterfølgende ringer vi op til huset for at advare og venter så en halv til en hele time med at bombe, siger han til Ekstra Bladet.

Nødhjælpsarbejder: Syv børn dræbt af israelske missiler

Ifølge Therkil Petersen har en talsperson fra Hamas åbenlyst opfordret palæstinensere til at gå op på tagene af huse, som er aktuelle bombemål for Israel. Han har sendt følgende flyer, som han fortæller, stammer fra Hamas.

 

- Der sker så det, at Hamas-folkene tvinger familier tilbage i huset. Også naboerne gennede folk tilbage i husene, hvor de forsøgte at råbe børn op på tagene, siger Therkil Petersen.

- Hvordan forholder Israel sig til at børn bliver dræbt i jeres angreb?

- Vi er bevidste om risikoen, men vi ringer altså familierne op og advarer inden, så de kan komme ud af husene.

- Men Israel betragter drab på børn som et nødvendigt onde?

Annonce:

- Vi gør alt, hvad vi kan for at undgå at ramme civile. Det er ikke altid, vi kan være sikre, men hvis vi får besked i tide, så vi kan nå at aflyse angrebet, så gør vi alt i vores magt for at undgå det. Men det er noget, som kan ske i alle konfrontationer, siger Therkil Petersen.

Forbereder invasion
Man har fra egyptisk side forsøgt at mægle mellem de to parter i løbet af de seneste dage, og både Hamas og Israel har udtrykt, at man gerne ser en ende på den voldsomme eskalering, man har oplevet i løbet af de seneste par dage.

Alligevel har begge parter hver især affyret langt over 100 raketter mod hinanden i løbet af de seneste 24 timer, og den israelske hær har forberedt sig på en landinvasion for første gang siden 2009 ved at indkalde 40.000 reservesoldater.

Annonce:

Drabelighederne begyndte efter tre israelske teenagere blev fundet dræbt. Israel beskyldte Hamas for at stå bag trods manglende beviser, og begyndte herefter at svare voldsomt igen på angreb fra Gaza. Det begyndte som en egentlig hævnaktion, men Israels proklamerede mål er nu særligt at få ram på Hamas' affyringsramper for langtrækkende raketter.

- Hvis det her eskalerer yderligere, og der bliver sendt flere raketter mod os, og hvis vi ikke kan finde en god løsning på at få ram på deres langtrækkende raketter, så kan det ende med en politisk beslutning om en landinvasion. Men det er ikke aktuelt på nuværende tidspunkt, siger Therkil Petersen.

Premierminister: Hamas har det fulde ansvar
Ifølge palæstinensiske myndigheder er 48 palæstinensere blevet dræbt og 370 såret under angrebene. Den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, har onsdag eftermiddag sværget, at angrebene på Hamas intensiveres yderligere.

- Hamas forsøger at ramme israelske civile, mens de gemmer sig bag palæstinensiske civile. Hamas har derfor det fulde ansvar for hvilken som helst skade på både israelske og palæstinensiske civile, siger Benjamin Netanyahu i en video udsendt af israelske regering, som kan ses herover.

ØJE FOR ØJE OG TAND FOR TAND

ØJE FOR ØJE OG TAND FOR TAND

12. juni kidnappes tre israelske teenagere, Eyal Yifrah, 19, Gilad Shaar, 16, og Naftali Fraenkel, 16, da de sent om aftenen vil blaffe hjem fra en skole i Hebron.

I ugerne efter finkæmmer den israelske hær Vestbredden. 400 Hamas-folk anholdes, og adskillige mister livet. Hamas svarer med raketangreb på Israel fra Gazastriben.

30. juni findes de tre teenagere dræbt. Få timer efter deres begravelse bortføres den palæstinensiske dreng Mohammed Abu Khdeir i Østjerusalem og brændes ihjel.

I dagene efter fortsætter raketangreb fra Gaza. Israel svarer med luftangreb og mobiliserer til landkrig.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Pas på ønsker i Venstre - de kan gå i opfyldelse
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: