Israels militæroperation fortsætter: 14 dræbt i Gaza

Israels premierminister advarede onsdag om, at angrebene mod militante palæstinensere ville blive intensiveret

Den genopblussede konflikt mellem Israel og militante palæstinensere fortsætter med at koste menneskeliv.

Natten til torsdag blev 14 palæstinensere dræbt, da det israelske militær bombede huse i Gaza. Blandt de dræbte er syv kvinder og børn, oplyser hospitalskilder.

I et angreb blev en kaffebutik i Khan Yunis i det sydlige Gaza ramt. Her blev seks mænd dræbt og mindst 15 andre såret. I et andet angreb blev en enkelt dræbt ved Nusseirat-flygtningelejren i det centrale Gaza.

Endelig mistede syv personer livet, da to huse i Khan Yunis blev bombet, siger en beredskabstalsmand.

Luftangrebene er en del af en indtil videre tre dage lang offensiv fra den israelske hær. Under operationen "Protective Edge" går Israel efter at slå ned på militante palæstinensere for at stoppe affyringen af raketter fra Gaza og over grænsen til Israel.

Onsdag sagde Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, at angrebene ville blive intensiveret.

- Vi har besluttet at intensivere angrebene på Hamas og terrororganisationerne i Gaza, lød det i en udtalelse fra hans kontor, efter at han havde konsulteret forsvarschefer i det sydlige Israel.

- Hæren er klar på alle eventualiteter. Hamas kommer til at betale en stor pris for at affyre raketter mod israelske civile, tilføjede han.

Israel har blandt andet indkaldt 40.000 soldater af reserven.

Stridighederne betegnes som de værste siden 2012. De blev udløst af, at tre israelske teenagere 12. juni blev bortført og senere fundet dræbt. Ifølge Israel stod Hamas bag.

Efterfølgende er en ung palæstinenser blevet dræbt, i hvad der betegnes som hævn for de tre døde israelere.