Frankrig opfordrer til våbenhvile i Gaza-konflikt

Tusindvis af civile i Gaza flygter, efter at Israel har opfordret dem til at forlade deres hjem.

Den franske udenrigsminister, Laurent Fabius, siger søndag i Wien, at Frankrig insisterer på, at der bliver indgået en våbenhvile i konflikten mellem Israel og palæstinenserne i Gazastriben.

- I Gaza og Israel er den ufravigelige prioritet en våbenhvile. I konteksten af en farlig eskalering opfordrer Frankrig til, at man vender tilbage til våbenhvilen fra 2012, siger han på sidelinjen af et andet møde, hvor den såkaldte P5+1-gruppe mødes i Wien for at diskutere Irans atomprogram.

Imens flygter tusindvis af civile bosat i Gaza, efter at Israel gennem flyveblade har opfordret indbyggerne i det nordlige Gaza til at forlade deres hjem inden middag.

Dødstallet er efter weekendens angreb steget til 160 ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Hen over weekenden intensiverede begge parter i konflikten deres angreb på modparten.

Militante i Gaza sendte missiler mod den internationale lufthavn i Tel Aviv, mens Israels militær tidligt søndag gennemførte en lynaktion i det nordlige Gaza.

Her kom de i kamp med bevæbnede Hamas-medlemmer.

Trods flere opfordringer om våbenhvile fra det internationale samfund siger Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, at der ikke er en afslutning i sigte.

- Vi sætter ind mod Hamas med stigende kraft. Vi ved ikke, hvornår denne operation vil ende, siger Netanyahu efter det ugentlige ministermøde uden dog at oplyse, om dette også indebærer en landoffensiv i Gaza.