Avis: 18 lig fundet under dansk redningsaktion

Et dansk fragtskib reddede omkring 300 flygtninge fredag, men nu viser det sig, at der var 18 lig ombord

Dansk produkt-fragtskib redder flere hundrede fra døden (Foto: TORM)
Dansk produkt-fragtskib redder flere hundrede fra døden (Foto: TORM)

Det lykkedes et dansk tankskib fra rederiet TORM at redde flere hundrede flygtninge fra en båd i Middelhavet fredag 18 juli, og nu viser det sig, at redningsarbejderne under deres aktion fandt 18 døde asylansøgere, som var blevet forgiftet af motorens giftige dampe, oplyser Daily Mail.

Ifølge maltesiske myndigheder er mange af ligene blevet fundet i fartøjets lastrum.

Tina Revsbech, Senior Visepræsident hos TORM A/S kan dog ikke bekræfte nogen dødsfald under redningsaktionen.

- Det har jeg ikke hørt noget om, siger hun til Ekstra Bladet.

TORM oplysninger, at man endnu ikke har gjort tallet op, men at man formoder at have reddet 300 flygtninge med assistance fra de italienske og maltesiske myndigheder.

Båden, hvor de flere hundrede flygtninge befandt sig, sejlede mellem Malta og Libyen. Ifølge det engelske medie var båden total overfyldt med flygtninge.

Se også: Dansk tankskib redder 300 flygtninge

Antallet af asylansøgere stiger
Ifølge de italienske myndigheder har der været en kraftig stigning i flygtninge fra Libyen de seneste uger på grund af det gode sommervejr og lovløsheden i Libyen.

Omkring 80.000 flygtninge forventes at være flygtet til Italien indtil nu i 2014, og det er rekordhøjt sammenlignet med andre år.

De fleste flygtninge kommer fra Eritrea, Somalia og Syrien, men der er også asylansøgere fra Afghanistan, Pakistan og dele af Afrika.

Indtil nu er tusinde døde i deres forsøg på at få et bedre liv. De fleste dør ved at drukne, dehydrere eller blive kvalt af giftige dampe.