Isis: Alle piger skal omskæres

Fire millioner piger og kvinder kan blive ramt af fatwa i det nordlige Irak, frygter FN

Denne pige udgår forhåbentlig at blive offer for Isis. Hun flygtede i juni med sin familie fra Mosul-området og endte i en lejr nær Irbil i irakisk Kurdistan. (Foto: AP)
Denne pige udgår forhåbentlig at blive offer for Isis. Hun flygtede i juni med sin familie fra Mosul-området og endte i en lejr nær Irbil i irakisk Kurdistan. (Foto: AP)

Hver dag bringer sine rædselsmeldinger om terror-regimet, som yderligtgående islamister fra Isis har indført i det nordlige Irak.

Se også: Kalifatets vanvid: Kun mannequiner i slør

Nu oplyser FN ifølge BBC, at gruppen beordrer alle kvinder og piger i millionbyen Mosul til at blive omskåret - altså få fjernet klitoris og skamlæber ved en mere eller mindre primitiv operation.

Beskeden kommer i form af en såkaldt fatwa, en religiøs ordre, som omfatter alle personer af hunkøn i alderen 11 til 46 år, siger FN's humanitære koordinator i Irak, Jacqueline Badcock.

Stærk bekymring
I en videolink fra Genève redegjorde hun torsdag for de uhyggelige planer om lemlæstelse af kvinder.

I værste fald kan det komme til at ramme fire millioner piger og kvinder i regionen i det nordlige Irak, som blev erobret af jihad-krigere under en lynoffensiv i starten af juni

Se også: Ondskabens ansigt: Her er kalifatets chefbøddel

- Det er noget helt nyt for Irak, specielt i dette område. Det vækker stærk bekymring, og der må gøres noget, siger FN-lederen ifølge Guardian.

Ikke folkets ønske
- Det er ikke det irakiske folks ønske, heller ikke kvindernes i de sårbare egne, som terroristerne har indtaget, lyder det fra Jacqueline Badcock.

Ingen internationale nyhedsmedier havde torsdag eftermiddag været i stand til at få en kommentar til sagen fra Isis, som i sidste måned udråbte et kalifat i de erobrede områder i Syrien og Irak.

Isis, Den Islamistiske Stat i Irak og Syrien, ledes af den mystiske religiøse galning Abu Bakr al-Baghdadi, der ved samme lejlighed udråbte sig selv som kalif.

Se også: Bin Ladens arvtager bag offensiv i Irak

En opgørelse fra Unicef, som BBC bringer, viser, at under 10 procent af kvinderne i Irak omskåret.

I en bælte af lande hen over Afrika er den grusomme lemlæstelse langt mere udbredt. Somalia topper listen med 98 procent omskårne kvinder.

1 af 3 Isis-krigere fører mænd bort til en grum skæbne. Mange er endt i massegrave. (Foto: AP)
2 af 3 Abu Bakr al-Baghdadi leder de sorte jihadister og har udråbt sig selv som kalif. (Foto: AP)
3 af 3 Denne pige udgår forhåbentlig at blive offer for Isis. Hun flygtede i juni med sin familie fra Mosul-området og endte i en lejr nær Irbil i irakisk Kurdistan. (Foto: AP)