Israel har genoptaget angreb i Gaza

Israel har fredag formiddag angiveligt angrebet Gaza City i et luftangreb, skriver Reuters, der melder om en stor eksplosion i byen.

Gazastriben er allerede godt og grundig smadret efter adskillige angreb. (Foto: AP)
Gazastriben er allerede godt og grundig smadret efter adskillige angreb. (Foto: AP)

Israel har fredag formiddag genoptaget sine angreb i Gaza, oplyser den israelske hær på Twitter.

- Som svar på de nye raketangreb affyret af terrorister i Gaza bomber vi nu terrormål i Gaza, lyder meldingen på det sociale medie.

Nyhedsbureauet Reuters melder om en stor eksplosion i Gaza City og en kraftigt, sort røgsøjle, som stiger op fra hovedbyen i Gazastriben.

Lokale medier melder ifølge CNN om to israelske angreb i Gaza City, der kom cirka tre timer efter, at våbenhvilen var udløbet. Derudover er der blevet affyret artilleri ind i den nordlige del af Gazastriben, forlyder det ifølge lokale medier.

Der er endnu ingen meldinger om eventuelle døde eller sårede i angrebene.

Den 72 timer lange våbenhvile, som udløb fredag morgen, blev ikke forlænget, efter at parterne ikke nåede til enighed under forhandlingerne i Egyptens hovedstad, Kairo.

Ifølge Israel blev der allerede før klokken syv, hvor våbenhvilen udløb, sendt raketter fra Gaza ind i Israel. Hamas har dog afvist, at bevægelsen står bag angrebene.

Efter klokken syv dansk tid har Hamas ifølge Israel sendt i omegnen af 10 raketter ind i det sydlige Israel. Hamas tager heller ikke ansvar for disse angreb.

Kampene mellem Israel og Hamas har kostet 1886 palæstinensere og 67 israelere livet, siden Israel indledte en militær offensiv i Gaza 8. juli.

Torsdag opfordrede den væbnede gren af Hamas, Qassam-brigaden, til ikke at gå med til at lægge våbnene, medmindre der kom en tilfredsstillende aftale i hus. Samtidig meldte gruppen sig klar til at bekæmpe Israel, hvis våbenhvilen skulle kollapse.

Et af Hamas' krav er, at blokaden af Gazastriben ophører. Derudover skal grænseovergangen til Egypten ved byen Rafah genåbnes, lyder det.

På den anden side kræver Israel, at Hamas og andre militante grupper i Gaza bliver afvæbnet.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Christina Ehrenskjöld
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen