Boko Haram forbyder begravelse af ofre

Der er stigende frygt for, at nigerianske ekstremister vil forsøge at indtage by med to millioner indbyggere

To dage efter en massakre mod byen Bama i det nordøstlige Nigeria ligger ligene fortsat spredt i gaderne.

Militante islamister fra gruppen Boko Haram patruljerer i byen og forbyder indbyggerne at begrave de døde, siger den nigerianske senator Ahmed Zanna.

- Der ligger så mange lig i gaderne, og menneskene får ikke lov til at begrave de døde. Så situationen bliver værre og værre, siger Ahmed Zanna til BBC.

Nigerianske myndigheder siger, at omtrent 26.000 har forladt deres hjem i kølvandet på kampene i Bama, der betegnes som en nøgleby i striden om at vinde kontrollen med Nigerias nordøstlige Borno-region.

Tidligere på ugen sagde tænketanken Nigerias Sikkerhedsnetværk, at Boko Haram har foretaget "lynende territoriale vindinger" i de seneste måneder.

Samtidig ytrede tænketanken en stigende bekymring for, at det store afrikanske land kan gå i opløsning, ligesom det er sket i Syrien og Irak, hvor ekstremisterne far Islamisk Stat (IS) har erklæret et kalifat.

Boko Haram har i den seneste tid indtaget en lang række byer og områder i det nordøstlige Nigeria, og mange frygter nu, at hovedbyen i Borno, Maiduguri, står for skud.

Ahmed Zanna siger, at det ville være "katastrofalt", hvis Boko Haram satte et angreb mod Maiduguri i værk.

Byen, der ligger 70 kilometer fra Bama, har over to millioner indbyggere.

- Jeg tigger regeringen om at sende flere tropper og våben til Maiduguri.

- Boko Haram kommer med overvældende styrke, fordi gruppen har rekrutteret en masse kæmpere i landsbyer i Borno, siger Zanna til BBC.

Reuters skriver torsdag eftermiddag, at mange hundrede indbyggere i Maiduguri nu er så bange for et forestående angreb, at de flygter fra byen.