Dansk ekspert rejser til ebola-ramte Liberia

Verdenssundhedsorganisationen WHO har anmodet om bistand til at inddæmme ebola-epidemien

Beredskabsstyrelsen sender mandag en ekspert til Liberias hovedstad, Monrovia, for at hjælpe med at klarlægge, hvordan den internationale katastrofehjælp skal koordineres.

Det er verdenssundhedsorganisationen WHO, der har anmodet om bistand til at inddæmme ebola-epidemien, som spreder sig hurtigt i Vestafrika.

Styrelsens danske udsendte bliver del af et hold, der skal undersøge mulighederne for at etablere indkvartering til internationale sundhedsarbejdere, skriver Beredskabsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Derefter forventer man at udsende personel og faciliteter, der kan forbedre forholdene for det internationale sundhedspersonale i Monrovia, hvis hospitalsvæsen ikke længere har kapacitet til at håndtere det stadigt stigende antal smittede borgere.

Ebola-epidemien i Vestafrika breder sig hastigt, og antallet af registrerede smittede og dødsofre stiger voldsomt. Det gælder især i Liberia, der nu er det land, der er hårdest ramt af den dødelige sygdom ifølge tal fra FN.

Frem til 26. august var der registreret 1552 dødsofre som følge af epidemien, der har hærget flere afrikanske lande.

Fredag skruede Danmark med 20 millioner kroner yderligere op for sit bidrag til at bekæmpe ebola-epidemien i Vestafrika.

10 millioner kroner går til en såkaldt FN-luftbro, hvor flere fly skal transportere nødhjælp, og i Ghana anvendes 10 millioner kroner fra udviklingsbistanden til ebolaberedskab.

Beredskabsstyrelsen stiller en ekspert til rådighed for undersøgelsesmissionen, der gennemføres i regi af det internationale humanitære partnerskab, IHP.

Det tæller desuden to udsendte fra styrelsens svenske søsterorganisation MSB (Myndigheten for Samhällsskydd och Beredskap).