Flere end 100 er dræbt under kraftig regn i Pakistan

En måling viser, at der er faldet 668 millimeter regn i et område af Pakistan. Flere end 100 personer er dræbt

Mindst 110 personer er blevet dræbt under den kraftige monsunregn og relaterede ulykker i Pakistan i denne uge, lyder det fra embedsmænd lørdag.

Der er angiveligt faldet 668 millimeter i Kashmirs Palandri-område i de seneste 48 timer, mens hovedstaden Islamabad modtog 316 millimeter regn i samme periode.

Til sammenligning faldt der sidste lørdag mellem 50 og 100 millimeter flere steder i Danmark og p mod 135 millimeter på det ydre Østerbro i København.

I Pakistan orienterede den nationale chef for katastrofehåndtering, Muhammad Saeed Aleem, sin premierminister om dødsfaldene fra den kraftige regn, der begyndte onsdag.

Overfor premierminister Nawaz Sharif kaldte Aleem det for "et stort tab".

Han sagde, at 148 personer er blevet såret, og flere end 650 huse er fuldstændig ødelagt.

Den private tv-station Geo TV viste billeder af gader, der var oversvømmet i forskellige byer og flere beskadigede huse.

Der blev indsat tropper for at hjælpe med at redde folk, der blev omringet af vandmasserne. Den meteorologiske afdeling i Pakistan advarer om mere regn i løbet af lørdagen.

Det er ikke kun vejret, der skaber problemer i Pakistan. I den seneste tid har landet været udsat for flere angreb, og det er plaget af et islamistisk oprør, kronisk mangel på el og en haltende økonomi.

Flere nylige protester har desuden skabt fornyet bekymring for et centralt problem i pakistansk politik, nemlig magtkampen mellem militær og politikere.