Skolepiger drog i hellig krig: Nu er den ene død

- Vi ses i Paradis, lød afskeden fra de to teenage-piger fra Østrig, som i april forlod deres familier i Wien for at kæmpe i Syrien

Forandringen fra helt almindelige skolepiger var til at få øje på, da Sabina Selimovic og Samra Kesinovic pludselig erklærede sig for jihad-teenagere. (Foto: Privatfoto/Interpol)
Forandringen fra helt almindelige skolepiger var til at få øje på, da Sabina Selimovic og Samra Kesinovic pludselig erklærede sig for jihad-teenagere. (Foto: Privatfoto/Interpol)
Følg Krig & katastrofer

- Vi er taget til Syrien for at kæmpe for Islam. Vi ses i Paradis.

Sådan lød afskeden fra to østrigske teenagepiger, da de forlod deres forældre i Wien for at drage i hellig krig i Syrien.

Nu tyder meget på, at den farefulde mission har kostet den ene livet.

Det skriver blandt andre den østrigske avis Salzburger Nachrichten.

15-årige Sabina Selimovic og 16-årige Samra Kesinovic, som har rødder i Bosnien, forlod i april deres hjem i Wien for at drage i hellig krig i Syrien.

De unge kvinders ydre fremtoning var til at få øje på, da de begge efter deres forsvinden pludselig lagde billeder af sig selv ud iført både burkaer og kalashnikovs.

Artiklen fortsætter under billedet...

16-årige Samra Kesinovic var en almindelig skolepige, før hun sammen med Sabina Selimovic pludselig rejste til Syrien for at gå i krig. (Foto: Interpol)
16-årige Samra Kesinovic var en almindelig skolepige, før hun sammen med Sabina Selimovic pludselig rejste til Syrien for at gå i krig. (Foto: Interpol)

Ifølge den østrigske avis Krone Zeitung var de unge kvinder igennem kort tid blevet radikaliseret i en lokal moské i Wien, som ledes af den radikale imam Ebu Tejma, ligesom de læste om jihad på internettet.

Forældrene blev ifølge avisen rædselsslagne, da de i stedet for pigerne fandt afskedsbreve, hvori pigerne beskrev deres bekymrende dødsmission.

Mistanken om, at de to piger var draget i hellig krig, blev kun styrket af de billeder og erklæringer, de har lagt ud på sociale medier.

Her er Samra Kesinovics blonde hår og 170 centimeter gemt bag mørke kropslange og altdækkende klæder, som traditionelt kun ses på muslimske kvinder, som strengt følger det islamiske påbud om ærbarhed. Hendes grønne øjne kan næsten ikke skimtes igennem klædedragtens sprækker.

Mor: Vi er desperate
Teenagerne har blandt andet skrevet på de sociale medier, at de ville giftes for at blive hellige krigere og havde døden som mål.

Familiernes og myndighedernes bekymring fik dem til at bede Interpol om hjælp. Her er begge de unge kvinder fortsat listet som efterlyst.

- Vi er desperate Vi beder alle mennesker om at hjælpe med at finde vores piger. Hver lille information kan være behjælpelig, sagde Sabina Selimovics mor Sabit Selimovic efter sin datters forsvinden til Krone Zeitung.

Muligvis var råbet om hjælp forgæves, for ifølge østrigske myndigheder har den ene af dem formentlig mistet livet i kamp. Myndighederne afviser indtil videre at oplyse, hvem af de unge kvinder, der er tale om.

Danskere dræbt i hellig krig
Også en stribe danske unge er rejst i hellig krig i Syrien. Blandt dem er den 21-årige Victor Kristensen, hvis mor i november sidste år modtog et telefonopkald fra sin søn. Han ringede fra Irak, og moderen opfattede opringningen som en afsked. Kort efter modtog Victor Kristensens far en sms:

'Din søn er død som martyr i Irak', stod der.

Ung aarhusianer dræbt i jihad
Victor Kristensen kom i flere år i Grimhøj Moskeen i Aarhus, som flere gange har været stærkt kritiseret for at være skyld i radikal hjernevask af unge mennesker.

Politi advarer mod kontroversiel moské

En 22-årige dansk studine med somaliske rødder fra Aarhus V, som også var en fast gæst i Grimhøj Moskeen, rejste til Syrien kort før jul sidste år og har ikke givet livstegn fra sig siden 27. december.

Danske kvinder er draget i hellig krig

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+