Israel: Hamas har brudt våbenhvile

En mortergranat er blevet affyret fra Gaza mod Israel, lyder det fra Israel Defence Forces

En tre uger lang våbenhvile mellem Israel og Palæstina er tirsdag blevet brudt. Det er uvist, hvor granaten er slået ned, men der skulle hverken være tilskadekomne eller materielle skader, oplyser det israelske militær, Israel Defence Forces (IDF).

Det beretter flere udenlandske medier og nyhedsbureauer.

700.000 børn vender tilbage til skolen i Gaza

Ifølge IDF er det en mortergranat, som Hamas har affyret mod Israel. Det er det første angreb, siden våbenhvilen blev indgået 26. august.

- Det er første gang siden Operation Protective Edge, at en mortérgranat er affyret fra Gaza mod det sydlige Israel, siger talsmand oberstløjtnant Peter Lerner ifølge nyhedsbureauet AFP på den israelske hærs officielle twitterside med henvisning til Israels militæroffensiv mod Gaza.

TV: Jubel i Mellemøsten: Ny våbenhvile tirsdag

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, sagde et par dage, efter aftalen om våbenhvilen blev indgået, at det var usikkert, om den kunne sikre roen i området efter syv ugers kamp i det palæstinensiske område. Han varslede samtidig hårde straffe ved ethvert brud på aftalen, der blev til ved egyptisk mægling.

En unavngiven kilde fra Hamas-bevægelsen afviser ifølge nyhedsbureauet Reuters ethvert kendskab til angrebet. Palæstinenserne føler sig fortsat forpligtet til at overholde våbenhvilen.