Annonce:
Annonce:

USA er dybt bekymret over israelske bosættelser

Israel planlægger at opføre 2610 nye bosætterhjem i det annekterede Østjerusalem. USA kalder det foruroligende

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

USA udtrykker bekymring over rapporter om, at Israel fortsætter med at udvikle planer om at opføre nye bosættelser i Østjerusalem.

Samtidigt advarer amerikanerne om, at der kan opstå tvivl om israelernes indstilling over for fredsprocessen med palæstinenserne.

Josh Earnest, der er talsmand for Det Hvide Hus, siger ifølge AFP, at Israel sender "et meget foruroligende signal" med planerne, der drejer som om "et følsomt område" af Jerusalem.

- USA er dybt bekymret over oplysningerne om, at Israels regering er gået videre med planerne, siger Earnest.

Rekordmange krige i verden presser danske asylcentre

Annonce:

- Denne udvikling vil kun medføre fordømmelse fra hele det internationale samfund og distancere Israel fra selv landets tætteste allierede, uddyber talsmanden og påpeger, at det vil "forgifte stemningen" ikke blot i forhold til palæstinenserne, men også til de arabiske regeringer.

Organisationen Peace Now i Jerusalem siger, at en beslutning om at opføre 2610 bosætterhjem i det annekterede Østjerusalem blev godkendt i sidste uge, hvilket har skabt vrede blandt palæstinenserne.

Israel: Hamas har brudt våbenhvile

Obama gjorde det tidligere onsdag klart over for den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, at "status quo" mellem Israel og palæstinenserne må ændre sig, hvis en gentagelse af den nylige Gazakrig skal undgås.

- Vi er nødt til at finde måder, hvorpå vi kan ændre status quo, så både Israels borgere er sikre, men også så vi ikke får tragedier med drab på palæstinensiske børn, siger den amerikanske leder, som onsdag havde drøftelser med Netanyahu i Det Ovale Værelse i Det Hvide Hus.

Opførelsen af de mange bosætterhjem i området Givat Hamatos har været under opsejling siden 2012.

Annonce:

Både fra Peace Now og fra den amerikanske regering lyder det, at der med Israels beslutning kan sættes spørgsmålstegn ved landets hensigter om at nå en fredelig løsning på konflikten i området.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: