Amerikansk fadæse: Ebola-patient sendt hjem fra lægevagten

Den første mand med Ebola blev sendt hjem fra lægevagten, selv om han fortalte, at han havde været i Liberia. Nu erkender de amerikanske sundhedsmyndigheder fejlen

En mand identificerede sig som bror til Thomas Eric Duncan. Her taler han med medierne foran sit hjem i den amerikanske stat North Carolina (Foto: AP)
En mand identificerede sig som bror til Thomas Eric Duncan. Her taler han med medierne foran sit hjem i den amerikanske stat North Carolina (Foto: AP)

I USA har registreret det første tilfælde af Ebola.

Det bekræftede de amerikanske sundhedsmyndigheder tirsdag aften, men allerede seks dage før var den smittede, Thomas Eric Duncan, taget til vagtlægen for at blive tjekket.

Her havde havde han fortalt, at han havde feber og netop var vendt hjem fra Liberia, men alligevel valgte vagtlægen at sende ham hjem uden at sende den afgørende information om besøget i Vestafrika videre. Også selvom det er procedure.

- Vi beklager, at informationen ikke kommunikeret videre, siger Dr. Mark Lester talsmand for Texas Health Presbyterian Hospital, hvor Thomas Eric Duncan ligger i isolation.

Se også: Ebola skaber bekymring i Texas

Se også: Ambulancefolk i Dallas undgik ebola

To dage efter vagtlægens fejl var den smittede tilbage på hospitalet, hvorefter han blev indlagt.

I mellemtiden har han været i kontakt med de 12-18 mennesker, som også kunne være smittet - heriblandt ambulancereddere og skolebørn. De bliver nu dagligt observeret.

- De potentielt smittede bliver nu dagligt tjekket de næste 21 dage, men indtil videre har ingen vist symptommer. Det er sådan vi skal knække smitteledet, og det er der, hvor vores fokus skal være, siger Dr. Tom Frieden på Centers for Disease Control and Prevention til til Associated Press.

Ebola smittes kun ved direkte kontakt og gennem kropsvæsker.

Ebola-diagnosen er den første af sin art i USA, da Ebola-patienter hidtil er blevet konstateret smittet i Afrika men ikke tidligere på amerikansk jord.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere