Annonce:
Annonce:

Australien er klar til at bombe Islamisk Stat i Irak

Premierminister Tony Abbott har fået grønt lys til at sende kampfly i aktion over Irak

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Australien melder sig nu klar til at foretage luftangreb mod den militante bevægelse Islamisk Stat (IS) i Irak. Det siger landets premierminister, Tony Abbott, fredag på et pressemøde.

Thorning: Svær men rigtig beslutning at sende F16-fly

- Regeringen har i dag (fredag, red.) godkendt australske luftangreb i Irak efter anmodning fra den irakiske regering, siger Tony Abbott ifølge Sydney Morning Herald.

Dramatisk skænderi før F-16-afgang: - Holger K. var hidsig

- Derudover har regeringen yderligere godkendt udsendelsen af australske specialstyrker, der skal sendes til Irak for at rådgive og assistere de irakiske styrker, siger han.

Australien bidrager med 600 militærrådgivere til Irak.

Folketinget afsender syv F-16 fly mod Irak

Annonce:

Omkring 60 australske statsborgere vurderes at være rejst til Irak eller Syrien for at kæmpe for Islamisk Stat. Det har været medvirkede til, at Australien i september forhøjede sit terrorberedskab, da det frygtes, at personer, der har været i krig, vender radikaliserede hjem.

- Det er i høj grad i Australiens nationale interesse, at vi gør et nyttigt arbejde med at ødelægge Isil (andet navn for Islamisk stat, red.). Vi har længe været et mål for terrorister, siger Tony Abbott, der afviser at bruge ordet "krig" om Australiens indsats.

F16-kaos i Folketinget

Australien har allerede deltaget i luftaktioner over Irak, da det har fløjet våben ind til de kurdiske styrker, der kæmper mod IS-krigere i det nordlige Irak. Derudover har australske fly kastet nødhjælp ned til belejrede irakiske byer.

USA, Storbritannien og flere arabiske lande har i næsten to uger udført luftangreb mod IS og andre militante grupper i Syrien, og de amerikanske kampfly har angrebet IS i Irak siden august.

Annonce:

Torsdag morgen stemte et flertal i Folketinget for at sende syv danske F-16-jagerfly til Irak for at deltage i den internationale koalition. I alt har over 40 lande sluttet sig til kampen mod IS i Syrien og Irak.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: