Annonce:
Annonce:

Obama fordømmer endnu et brutalt drab på gidsel

En britisk statsborger er blevet offer for Islamisk Stats halshugninger. USA's præsident lover retfærdighed

Præsident Barack Obama (Foto: AP)
Præsident Barack Obama (Foto: AP)
Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Den amerikanske præsident, Barack Obama, tager kraftigt afstand fra drabet på Alan Henning, som efter alt at dømme er det seneste offer for Islamisk Stats (IS) halshugninger af vestlige gidsler.

- USA fordømmer på det kraftigste det brutale drab på det britiske gidsel Alan Henning, siger Obama i en erklæring.

- Vi står sammen med vores venner fra Storbritannien og allierede, og vi vil arbejde på at skaffe retfærdighed over Alan's drabsmænd ligesom vi vil gøre det for Jim Foley, Steven Sotloff og David Haines (tre vestlige gidsler, som tidligere er blevet halshugget af Islamisk Stat, red.), siger præsidenten.

Cameron efter ny IS-halshugning: De er barbarer

Barack Obamas udmelding er en reaktion på en ny video, som Islamisk Stat har udsendt. Videoens ægthed er endnu ikke blevet bekræftet, men den viser angiveligt halshugningen af den britiske nødhjælpsarbejder Alan Henning.

Annonce:

Ifølge organisationen Site, der sporer terrorgruppers aktiviteter på internettet, præsenterer det britiske gidsel sig selv i den ét minut og 11 sekunder lange video med titlen: "Endnu en besked til Amerika og dets allierede".

Islamisk Stat offentliggør ny halshugningsvideo

Til sidst i filmen truer bødlen fra IS med, at en amerikaner, der bliver holdt som gidsel, vil blive det næste offer.

Det britiske udenrigsministerium oplyser fredag aften, at man arbejder på højtryk for at fastslå, om videoen er ægte. Samtidig understreger ministeriet, at Alan Hennings familie vil få al den støtte, den har brug for.

Ifølge den britiske premierminister, David Cameron, viser drabet, hvor "barbariske og frastødende disse terrorister er". Han slår samtidig fast, at Storbritannien vil gøre alt, hvad der står i dets magt for at "fange Hennings mordere og stille dem for retten".

Annonce:

Med fredagens drab har den militante organisation videofilmet drabene på fem gidsler siden 19. august. Det ene af ofrene - en 55-årig franskmand - blev dog henrettet i Algeriet af gruppen Jund al-Khalifa, som er en militant, algerisk gruppe med tilknytning til IS.

Drabene på de vestlige gidsler og offentliggørelsen af dem på internettet er en stærkt medvirkende årsag til, at en koalition af lande anført af USA har besluttet af bombe Islamisk Stat i Irak.

Blandt landene i koalitionen er Storbritannien, Frankrig, Holland og Belgien. Også Danmark deltager og sendte torsdag syv F-16-fly af sted.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: