Annonce:
Annonce:

Kurdisk politiker: Kobani ikke ved at falde

Den vigtige syriske grænseby Kobani er ikke ved at blive overtaget af Islamisk Stat, siger kurdisk politiker

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Den syriske grænseby Kobani er ikke ved at falde til den militante gruppe Islamisk Stat, der har belejret byen siden midten af september.

Sådan lyder i hvert fald meldingen fra Idris Nassan, der er stedfortrædende udenrigsminister i Kobanis kurdiske selvstyre. Han befinder sig i byen.

Flere internationale medier, FN og den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, har ellers udtrykt, at byen er ved at falde, men det er ikke tilfældet ifølge Idris Nassan.

- Kobani er ikke ved at falde. I går (tirsdag, red.) prøvede Islamisk Stat ihærdigt at trænge ind i centrum af Kobani, men YPG (kurdisk gruppe, red.) fik dem presset tilbage, og nu befinder de sig i de omkringliggende områder af byen, siger Idris Nassan.

- De (Islamisk Stat, red.) har måske besat et par enkelte bygninger i den østlige og sydøstlige af byen, men det er alt, siger han til Ritzau.

Annonce:

- En lang række af medierne baserer deres rapportering fra journalister, som befinder sig på den anden side af grænsen (den tyrkiske grænse, red.), og det giver ikke nok information, siger han.

Han siger, at kurderne ikke behøver støtte på jorden i form af soldater for at kunne holde Islamisk Stat ude af Kobani, der er den tredjestørste kurdiske by i Syrien.

I stedet er der brug for, at det internationale samfund bidrager med våben og ammunition.

- Vi behøver ikke flere soldater på jorden, for vi har nok. YPG er i stand til at forsvare Kobani. De har kæmpet mod terrorister i mere end et år. YPG vil være i stand til at forsvare Kobani, ligesom de har gjort de seneste 25 dage, siger Idris Nassan.

Han siger, at Kobani derudover har brug for fortsat luftstøtte, hvilket sammen med våben og ammunition vil være nok til, at YPG kan "ødelægge Islamisk Stat".

Annonce:

Idris Nassan fortæller, at der ikke har været deciderede bykampe i løbet af natten til onsdag, da Islamisk Stat ifølge Idris Nassan holder sig i ro om natten, fordi den militante gruppe ikke kender byen særligt godt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: