MH17-passagerer døde måske ikke med det samme

Dræbte MH17-passagerer fundet med iltmaske: Hollands udenrigsminister antyder, at passagerer ikke døde øjeblikkeligt, da flyet blev skudt ned, som det ellers tidligere har været hævdet

Ingen overlevede styrtet, der skete efter flyet var blevet ramt af et missil - formentlig affyret af prorussiske separatister. (Foto: AP)
Ingen overlevede styrtet, der skete efter flyet var blevet ramt af et missil - formentlig affyret af prorussiske separatister. (Foto: AP)

Eksperter har tidligere hævdet, at de 298 passagerer ombord på MH17 ikke nåede at mærke noget, da flyet blev ramt af et missil og styrtede mod jorden.

Nu bringer den hollandske udenrigsminister Frans Timmermans en ny teori på banen. Flyet havde 193 hollændere ombord, og Holland står for efterforskningen af sagen, der kostede samtlige ombordværende livet tilbage i juli.

Allerede i ugen efter nedskydningen holdt Timmermands en tale i FN's Sikkerhedsråd, hvor han antydede, at passagererne kunne have været ved bevidsthed, da flyet styrtede.

Flyekspert: MH17-havarirapport mangler vigtig brik

Rapport afslører: MH17 smadret af 'højenergi-objekter'

- Jeg har tænkt på, hvor forfærdelige de sidste øjeblikke af deres liv må have været, da det gik op for dem, at flyet styrtede. Holdt de deres kære i hænderne, holdt de deres børn tæt mod hjertet, så de hinanden i øjnene en sidste gang i et stille farvel? Det får vi aldrig at vide, lød det ifølge VG i den rørende tale.

Og onsdag blev han så konfronteret med netop de ord, da han deltog i det populære hollandske talkshow Pauw. Her antydede værten Jeroen Pauw overfor udenrigsministeren, at han tog fejl, hvis han troede, de havde nået at opleve det forfærdelige styrt.

- Nej, de så ikke missilet komme, men vidste du, at nogen blev fundet med oxygenmaske over munden? Det var der nogen, der havde tid til at gøre, lød svaret fra Timmermanns, skriver VG.

Ingen vil flyve med katastrofe-selskab: Brænder 10 mio. af dagligt

Malaysiske MH17-ofre er kommet hjem

Samtidig understregede han, at der i efterforskningen ikke er fundet noget bevis på, at alle passagererne døde øjeblikkeligt, som diverse eksperter ellers har hævdet i kølvandet på nedskydningen.

Flyet fra Malaysia Airlines var på vej fra Amsterdam til Kuala Lumpur, da det blev ramt af et missil over Ukraine nær den russiske grænse. Prorussiske separatister er mistænkt for at stå bag, og Rusland er under mistanke for at have udstyret oprørerne med den type missil, der efter alt at dømme blev benyttet.