Annonce:
Annonce:

Libanon blander sig: Vi kan ikke tage flere flygtninge

Danmark kan ikke bare sende flygtninge til andre lande, som danske partier har foreslået, siger ambassadør.

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

I stedet for at diskutere, hvem der skal tage hvilke flygtninge, opfordrer Libanon nu Danmark til at fokusere på at få løst situationen i Irak og Syrien.

Udmeldingen kommer fra Libanons ambassadør med ansvar for de nordiske lande, dr. Ali Ajami, skriver Jyllands-Posten.

Ambassadøren blander sig dermed højst usædvanligt i debatten om de syriske flygtninge, som de seneste dage har raset i Danmark. Ajami gør det klart, at Libanon ikke kan blive ved med at tage flere flygtninge fra Syrien, sådan som flere danske partier ellers har foreslået, at landet skal.

- Lige nu huser vi to millioner syriske flygtninge. I forvejen har vi 600.000 palæstinensiske flygtninge, og vi er kun fire millioner libanesere. Det er en stor byrde for et lille samfund som vores både socialt og økonomisk, siger ambassadøren til Jyllands-Posten.

Annonce:

Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti har foreslået at arbejde for at få oprettet danske eller EU-lejre til at huse syriske krigsflygtninge i for eksempel Libanon.

Men ifølge den libanesiske ambassadør er der andre politiske udfordringer, der lige nu er langt vigtigere.

- Vi bør alle fokusere på at løse situationen i Irak og Syrien, for det er det eneste, der kan få flygtningene til at vende tilbage til deres hjemland, siger han til avisen.

Som opvarmning til den store åbningsdebat i Folketinget torsdag meldte Dansk Folkeparti og Liberal Alliance sig på banen med stort set enslydende forslag: Krigsflygtninge skal slet ikke have ophold i Danmark.

De skal i stedet "vendes rundt i lufthavnen, ind i et fly og ned i en flygtningelejr i nærheden af, hvor de kom fra", som Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, formulerede det.

I Berlingske gik Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, skridtet videre og foreslog, at alle udlændinge med asylstatus i Danmark sendes til lejre i eksempelvis Afrika under dansk kontrol.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: