Annonce:
Annonce:

Obama: Koalitionen er klar til op- og nedture i IS-kamp

Efter møde erklærer militære ledere fra blandt andet Danmark sig klar til en lang indsats mod Islamisk Stat

Barack Obama (Foto:AP)
Barack Obama (Foto:AP)
Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Repræsentanter fra lande verden over har ved et møde i Washington tirsdag diskuteret den amerikansk-ledede offensiv i Irak og Syrien mod den militante gruppe Islamisk Stat (IS). Og de militære ledere fra de respektive lande er klar til en mission med bump på vejen, lyder det fra USA's præsident, Barack Obama.

- Der er ingen hurtige løsninger på det her. Der vil være dage med fremskridt og perioder med tilbageslag, men vores koalition står sammen i en langstrakt indsats, siger Obama efter mødet ifølge AFP.

Præsidenten slår samtidig fast, at missionen er "i et tidligt stadie".

I Washington mødtes militærledere for de godt 20 lande, der kæmper mod jihadisterne. Også Danmark er repræsenteret sammen med lande som Australien, Storbritannien, Bahrain, Holland, Saudi-Arabien, Tyrkiet, Frankrig, Irak, Tyskland, Forenede Arabiske Emirater, Libanon, Qatar, Kuwait og Jordan.

Annonce:

Særligt den arabiske og tyrkiske deltagelse ved det lukkede møde anses som vigtigt i koordinationen af krigen mod IS.

Det amerikanske militær oplyste tirsdag, at der er blevet udført 21 luftangreb i de seneste to dage nær den syriske by Kobani. Det er de mest intensive angreb hidtil, skriver Reuters.

Fokus kommer ifølge Barack Obama også til at være Kobani og Anbar-provinsen i Irak, hvor de militante jihadister vinder frem.

- Det er indlysende, at vi på nuværende tidspunkt fokuserer på de kampe, der lige nu finder sted i Anbar, og vi er dybt bekymrede over situationen i og omkring Kobani. Koalitionen vil fortsætte luftangrebene begge steder, siger han ifølge AFP.

Jihadisterne har erobret store landområder, siden Islamisk Stat i juni udråbte et kalifat, der strækker sig over dele af Irak og Syrien. Blandt andet kontrollerer IS omkring 85 procent af Anbar-provinsen i Irak, der ligger mellem hovedstaden Bagdad og grænsen til Syrien.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: