Annonce:
Annonce:

DF: Intet problem med danske IS-bekæmpere

Søren Espersen kan ikke se noget problem i, at danskere drager til Syrien for at bekæmpe IS, så længe de ikke udøver terrorvirksomhed eller begår krigsforbrydelser

Søren Espersen kan ikke se noget problem i, at danskere rejser ned til Syrien for at bekæmpe IS
Søren Espersen kan ikke se noget problem i, at danskere rejser ned til Syrien for at bekæmpe IS
Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Hvis du som dansk statsborger tager til Irak eller Syrien for at bekrige Islamisk Stat, skal du ikke bekymre dig om at blive retsforfulgt, når du kommer hjem igen.

Der er nemlig ingen lov imod at deltage i væbnede konflikter - så længe det ikke er på modstanderens side. Sådan har det altid været, og det mener Søren Espersen (DF) er en god ting.

- Det kan ikke forarge mig, hvis danskere rejser til Syrien for at bekæmpe IS. Det har man gjort adskillige gange, siden Holger Danske for første gang drog i krig med Karl den Store. De er jo fjenden, og det er dem, som vi har sendt flyvevåbnet ned til, siger Søren Espersen til Ekstra Bladet.

Bare skyd løs: Danskere kan drage ustraffet i krig mod IS

Annonce:

Professor i strafferet Jørn Vestergaard har tidligere fortalt, at hvis danskere krig i fremmede land vil undgå retsforfølgelse, så skal de undgå at deltage i kampe på Danmarks fjendes side eller i terrororganisationer - i dette tilfælde IS.

- Det vil selvfølgelig være strafbart at deltage i terrorisme eller krigsforbrydelser. Og i tilfælde af at Danmark er part i en væbnet konflikt, vil det være strafbart at yde bistand til fjenden, f.eks. ved at tjenstgøre i fjendtlige styrker, siger Jørn Vestergaard.

Hollandske rockere drager i krig mod IS

Og det er også det afgørende for Søren Espersen.

- Det bedste ville jo være, hvis vores unge mennesker går ind i militæret, men så længe de ikke samarbejder terrorbevægelser eller begår krigsforbrydelser, så kan jeg ikke se noget problem i det, siger Søren Espersen.

S og SF advarer danskere mod at bekæmpe IS

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: