Annonce:
Annonce:

To tyske gidsler sat fri

Tyske sejlere, der blev taget til fange i april, meldes på fri fod. Tvivl om der var tale om redningsaktion

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

To tyskere, der siden foråret har været holdt som gidsler hos den islamistiske oprørsgruppe Abu Sayyaf i det sydlige Filippinerne, er blevet løsladt, rapporterer en lokal radiokanal.

- Vi har fået vores løsesum, siger en talsmand for Abu Sayyaf, der kalder sig Abu Rami, til radiostationen DXRZ i Zamboanga på øen Mindanao.

Ifølge nyhedsbureauet dpa er oplysningerne ikke bekræftet fra officielt hold. Nyhedsbureauet erfarer til gengæld, at filippinske sikkerhedsstyrker fik befriet gidslerne.

En anonym militærkilde taler om en redningsaktion på selve dagen, hvor gidseltagernes frist udløb.

Den 72-årige sydtysker og hans 55-årige kæreste blev i april bortført, mens de var på en sejltur i det vestlige Filippinerne.

Annonce:

Abu Sayyaf er berygtet for adskillige gidseltagninger og har krævet fire millioner euro (knap 30 millioner kroner) for at løslade gidslerne, som flere gange er blevet vist frem på videoer, hvor de har tryglet om hjælp.

Den islamistiske oprørsgruppe kæmper for en selvstændig stat i den muslimske sydlige del af den ellers overvejende katolske sydøstasiatiske østat. Filippinsk militær har på det seneste sendt 3000 soldater til øen Jolo, hvor Abu Sayyaf tidligere har holdt gidsler.

Islamisterne er solidariske med Islamisk Stat (IS) og havde truet med at halshugge den 72-årige tysker, sådan som IS også har gjort med flere gidsler i Syrien.

Ud over at kræve millioner i løsepenge har Abu Sayyaf forlangt, at Tyskland stopper sin støtte til kampen mod IS i Irak og Syrien.

Udenrigsministeriet i Berlin har foreløbig ingen kommentarer til, at gidslerne skal være kommet fri. En af ministeriets topdiplomater ankom torsdag til Filippinerne.

Annonce:

De tyske myndigheder advarer turister imod at rejse til Mindanao på grund af risikoen for bortførelser. Ifølge det filippinske efterretningsvæsen holder Abu Sayyaf fortsat 10 andre personer til fange, deriblandt to fuglespottere fra Schweiz og Holland.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: