Tyske rockere i krig mod IS

I sidste uge kom det frem, at rockere fra Holland er taget til Syrien for at bekæmpe Islamisk Stat - nu følger medlemmer af en tysk MC-klub trop

To tyske rockere fra Median Empire Motorcycle Club bevæger sig frem i terrænet i Syrien. Privatfoto
To tyske rockere fra Median Empire Motorcycle Club bevæger sig frem i terrænet i Syrien. Privatfoto

KENDER DU DANSKERE, DER KÆMPER MOD ISLAMISK STAT? SÅ SKRIV TIL dr@eb.dk

Med AK47-rifler og iført veste med rygmærker kæmper en gruppe tyske rockere nu side om side med kurdiske militssoldater mod Islamisk Stat (IS) i Syrien.

Det er medlemmer af Median Empire Motorcycle Club med hovedsæde i Köln, der har sluttet sig til modstanden mod den frygtede terrorbevægelse i Kobani tæt på den tyrkiske grænse. På Facebook dokumenterer gruppen, hvordan dets medlemmer er i området, hvor de hilser på lokale, laver nødhjælpsarbejde - og altså er grebet til våben for at bidrage til forsvaret af den strategisk vigtige by.

Grafik: Her er danske frivillige i krig

På et billede ses to korpulente rockere med læderveste, tatoverede arme og rifler hængende langs siden, mens de bevæger sig frem i et bjergrigt landskab.

'Vores drenge var i Kobani i dag og har fortalt, at der blev skudt mod dem, men der skete ikke noget. De er okay', står der under billedet på rockergruppens Facebook-profil, hvor de får stor opbakning.

Hollandske rockere drager i krig mod IS

Ifølge det britiske medie The Independent har Median Empire Motorcycle Club stærke kurdiske bånd.

På et andet foto ses omkring 40 rockere foran en scene, hvor der hænger protestbannere mod IS, blandt med teksten 'Stop mordene på yazidierne (kurdisk minoritet i Irak, red.).

Kurdere har succes med forsvar af Kobani efter luftangreb

Det er ikke første gang, at europæiske rockere drager i krig på kurdernes side i Syrien. I sidste uge vakte det international opmærksomhed, da tre hollandske rockere tog til Syrien for at bekæmpe IS, og de hollandske myndigheder vurderede, at krigsdeltagelsen er fuldt lovlig.

DF: Intet problem med danske IS-bekæmpere

Det er nemlig kun personer, der tilslutter sig kampene under IS' faner, som risikerer retsforfølgelse efter hjemkomsten. Også danske juraeksperter har fastslået, at der ikke er noget ulovligt i at drage i krig i Syrien og Irak - eller hvor som helst ellers i verden - så længe man ikke kæmper for terrororganisationer eller deltager i krigsforbrydelser.

I Kobani, hvor de europæiske rockere angiveligt kæmper, ser situationen langsomt ud til at vende, efter at amerikanske luftangreb har bremset IS' stormløb på byen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde