Annonce:
Annonce:

WHO: Omkring 200.000 ebola-vacciner er klar til sommer

Til december vil der blive lavet eksperimentelle test af nye ebola-vacciner i Vestafrika, oplyser WHO

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Hundredtusindvis af ebola-vacciner vil være tilgængelige i Afrika i midten af 2015.

Det siger verdenssundhedsorganisationen WHO's vicegeneraldirektør Marie-Paule Kieny på et pressemøde fredag i den schweiziske by Geneve.

- Det kan være mere end 200.000. Det kan være mindre, men det er det tal, vi arbejder med. Jeg siger ikke, at vi vil have udleveret 200.000 doser ved udgangen af første halvår 2015, men de vil være tilgængelige, siger hun.

Det omfattende ebola-udbrud har kostet næsten 4900 mennesker livet. Udbruddet er gået hårdest ud over de vestafrikanske lande Guinea, Sierra-Leone og Liberia, og ifølge WHO vil der allerede i næste måned kunne laves eksperimentelle test af vaccinerne.

Der er ifølge verdenssundhedsorganisationen WHO tale om mindst fem forskellige typer ebola-vacciner, som nu skal testes.

- Alt er ved at komme på plads, så man kan indlede effektive test i de berørte lande så tidligt som til december, siger Marie-Paule Kieny.

Fredag morgen skrev EU-præsident Herman Van Rompuy, at EU og de 28 medlemslande øger deres fælles bidrag til bekæmpelsen af den dødelige virus ebola til samlet omkring 7,5 milliarder kroner.

Ifølge WHO vil Verdensbanken og Læger uden Grænser hjælpe med finansiere test, distribuering samt implementeringen af ebola-vaccinerne.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: