Annonce:
Annonce:

Navy SEALs stempler bin Ladens drabsmand: Løgner

Løgner. Det er det stempel, som tidligere soldaterkammerater giver, Rob O'Neill efter han har taget æren for drabet på Al-Quaeda-lederen Osama bin Laden

Rob O'Neill er manden, der skød og dræbte Osama bin Laden under en operation i 2011, skriver britisk medie. (Privatfoto)
Rob O'Neill er manden, der skød og dræbte Osama bin Laden under en operation i 2011, skriver britisk medie. (Privatfoto)
Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Den tidligere Navy SEAL-soldat, Rob O'Neill, fortæller ikke sandheden, når han siger, at det var ham, der i 2011 flækkede Osama bin Ladens hovedskal med et skud.

Det er budskabet fra flere tidligere soldaterkammerater, der bekræfter, at Rob O'Neill var til stede i Al-Quaeda-lederens hus, men at det ikke var ham, der skød først.

Ville aldrig diskutere det offentligt
Det skriver The Telegraph og New York Times, der begge citerer anonyme kilder.

- Den rigtige skytte ville aldrig diskutere drabet offentligt, citerer Daily Mail, der var de første til at afsløre Rob O'Neill's identitet, en kilde for at sige.

Elitekorpset har dog også historisk set været kendt som 'tavse dræbere', der der ikke skiltede med deres gerninger, men i de senere år har flere stået frem, og det har vist sig at være en millionindustri.

Avis: Han dræbte Osama bin Laden

Annonce:

Det kan den tidligere Navy SEAL Matt Bissonnette, der har skrevet bogen 'No Easy Day' om missionen, der førte til Osama bin Ladens endeligt, skrive under på.

Ifølge Rob O'Neill gik gruppelederen som den første ind i værelset, hvor Osama bin Laden befandt sig og sårede ham med skud i kroppen, derefter kom O'Neill ind i værelset som den næste og skød al Qaeda-lederen i hovedet.

Men i bogen 'No Easy Day', skriver Bissonnette, at det var gruppelederen, der dræbte Osama bin Laden.

- To forskellige personer, der fortæller to forskellige historier af to forskellige grunde, sagde Matt Bissonnette i et interview med NBC torsdag.

Risikerer retsforfølgelse
Og nu er de tidligere så tavse soldaters åbenhed ved at blive for meget for deres tidligere overordnede.

Bin Ladens drabsmand trues til tavshed

Derfor har cheferne sendt et brev til aktive og forhenværende soldater den 31. oktober for at minde dem om deres tavshedsløfte - og tale med store bogstaver til dem, der er har brudt det.

Annonce:

- En central del af vores etos er: Jeg skilter ikke med karakteren af mit arbejde eller søger anerkendelse for mine handlinger. Vores etos er en livslang forpligtelse, både under og efter tjeneste, skriver cheferne ifølge USA Today og tilføjer:

- De, der bryder vores kodeks, kan se frem til at blive sparket ud af specialstyrkerne. Vi finder os ikke i overlagt eller egoistisk foragt for vores kerneværdier i bytte for berømmelse og økonomisk gevinst.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: