IS-ledere bombet: 'Kalif' kan være ramt

Højtstående IS-ledere er blevet bombet i Irak

Den amerikanske efterretningstjeneste CIA har udlovet en dusør på 56 millioner kroner for informationer, der kan føre til tilfangetagelsen af Abu bakr al-baghdadi, der også går under øgenavnet Ghost. (Foto: AP)
Den amerikanske efterretningstjeneste CIA har udlovet en dusør på 56 millioner kroner for informationer, der kan føre til tilfangetagelsen af Abu bakr al-baghdadi, der også går under øgenavnet Ghost. (Foto: AP)

En af verdens mest eftersøgte mennesker, Abu Bakr al-Baghdadi, der er selvbestaltet kalif og leder af terrororganisationen Islamisk Stat, er muligvis blevet ramt under i et amerikansk ledt bombeangreb i Irak fredag aften. Det skriver det arabiske medie Al-Hadath.

Danske fly har smidt 39 bomber i Irak på tre uger

Samtidig beskriver to vidner overfor nyhedsbureauet Reuters, at den amerikanske koalition, som Danmark støtter med syv F-16-fly, bombede et hus i den irakiske by al-Qaim fredag, hvor flere officerer fra Islamisk Stat holdt møde. Efterfølgende rømmede IS-soldaterne et hospital og opfordrede lokale indbyggere til at donere blod.

Danmark i krig: Her er fjenden

Flere lokale i al-Qaim siger til Reuters, at en af Islamisk Stats lokale ledere i Irak, samt hans overordnede, var blandt ofrene.

Der er dog fortsat mange modstridende oplysninger omkring angrebet og de dræbte.

To irakiske embedsmænd oplyser ifølge New York Times, at adskillige IS-soldater, samt to regionale ledere, er blevet dræbt under angrebene. De irakiske embedsmænd kan dog ikke oplyse, om al-Baghdadi skulle være blandt det ramte.

Det amerikanske forsvarsministerium bekræfter samtidigt et angreb 'mod, hvad der er vurderet til at være en forsamling af ISIL-ledere' i en pressemeddelelse. Angrebet skulle være foretaget fredag aften - men i den irakiske by Mosul, som ligger 180 kilometer fra al-Qaim.

De oplyser også, at man ikke havde nogen særlig viden om, at al-Baghdadi skulle have været til stede i denne forsamling.

Flere døde: Kok forsøgte at forgifte 1200 IS-krigere

Nyhedsbureauet Reuters har talt med en IS-støtte i området, og han siger, at bombeangrebet ramte et marked, hvor otte personer blev dræbt.

Verdens rigeste terrorister skovler penge ind

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.