Annonce:
Annonce:

Hollændere mindes 298 ofre for nedskudt passagerfly

Næsten 300 ofre fra det nedskudte passagerfly MH17 blev mandag mindet i den hollandske hovedstad

Ofrene for den nedstyrtede MH17 er blevet mindet ved en mindehøjtidelighed i Amsterdam. (Foto: AP)
Ofrene for den nedstyrtede MH17 er blevet mindet ved en mindehøjtidelighed i Amsterdam. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Mens uroen fortsat ulmer i Østukraine, fandt 1600 familiemedlemmer og venner sammen i Amsterdam til en mindehøjtidelighed for de dræbte efter nedskydningen af et passagerfly i den tidligere sovjetrepublik i juli.

Også medlemmer af den hollandske kongefamilie deltog i højtideligheden i den hollandske hovedstad, hvor navne og alder på de døde blev læst op.

193 af ofrene var hollændere.

- De vil ikke blive glemt. De smukke, varme og rørende minder vil vi huske for altid, siger Hollands premierminister, Mark Rutte.

Vesten og Ukraine beskylder Rusland for at have leveret de missiler, som blev brugt til at skyde passagerflyet MH17 ned i Ukraine.

Samtlige 298 personer om bord på MH17 blev dræbt, da passagerflyet 17. juli blev ramt af et missil i godt 10 kilometers højde og styrtede ned i det østlige Ukraine på vej fra Amsterdam til Kuala Lumpur Malaysia.

Nedskydningen af flyet har betydet, at interessen for konflikten i Ukraine, hvor blandt andet Rusland har spillet en væsentlig rolle med militær deltagelse, bredte sig til en større del af verden.

Der er fortsat betydelig militær aktivitet i det østlige Ukraine, hvor en journalist fra nyhedsbureauet AFP mandag så 28 mandskabsvogne, seks kampvogne og 14 kanoner køre igennem et oprørskontrolleret område ved regionshovedstaden Donetsk.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Varmechecken går til narko - hvordan synes I selv det går?
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: