Annonce:
Annonce:

Nato: Russiske våben sendes til Østukraine

De seneste to dage er russiske kampstyrker og militærudstyr sendt til Østukraine, siger Natos militære chef

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Nato bekræfter ifølge AFP, at militært udstyr og kampsoldater fra Rusland er sendt ind i det østlige Ukraine, hvor prorussiske oprørere bekæmper den ukrainske regering.

Nato har observeret kolonner af kampvogne og artilleri og kampstyrker, der er trængt ind i det østlige Ukraine de seneste to dage, siger Nato's øverstkommanderende, general Philip Breedlove, under et besøg i Bulgarien.

- Over de seneste to dage har vi set de samme ting, som OSCE rapporterer. Vi har set kolonner af russisk udstyr, primært russiske kampvogne, russisk artilleri, russiske luftforsvarssystemer og russiske kamptropper, der bevæger sig ind i Ukraine, fortæller han.

- Vi har lige nu ikke et godt billede af hvor mange. Vi er enedes om, at det er adskillige kolonner, vi har set, siger Breedlove.

Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) oplyste tirsdag, at dets observatører havde set en konvoj med 43 militære køretøjer uden nationale kendetegn. Fem havde trukket store haubitserkanoner efter sig, og andre fem raketsystemer der populært går under betegnelsen Stalin-orgler.

De bevægede sig ind i den oprørskontrollerede by Donetsk.

- Det, som bekymrer mig mest, er, at vi har en situation nu, hvor den tidligere internationale grænse mellem Ukraine og Rusland er fuldstændig porøs, den står fuldstændig vidt åben, siger Breedlove.

Nyhedsbureauet AFP rapporterede tidligere onsdag, at der var en voldsom artilleribeskydning i gang i Donetsk. Mortergranater blev affyret inde fra byen og ud mod lufthavnen, der kontrolleres af den ukrainske hær.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: