Islamister: Du er skyldig til det modsatte er bevist

En ny FN-rapport tegner et dystert billede for lokalbefolkningen, der bor i områder kontrolleret af Islamisk Stat. Cigaretrygning kan betyde amputaion af dine fingre - flirter man med det modsatte køn, kan det koste dit liv

Der bliver tegnet et dystert billede af livet under ISIS i ny FN-rapport (Foto: ZUMA Press).
Der bliver tegnet et dystert billede af livet under ISIS i ny FN-rapport (Foto: ZUMA Press).

“Du er skyldig, med mindre du kan bevise din uskyld”. Sådan beskriver syriske flygtninge det retssystem, der eksisterer i områder kontrolleret af Islamisk Stat, ISIS, som de er flygtet fra.

Se også: IS-ledere bombet: 'Kalif' kan være ramt

Ordet retssystem er imidlertid en overdrivelse. Mange af de syriske flygtninge beretter om tilfældige henrettelser af civile uden en tilstrækkelig retssag. Det viser en ny rapport om civilbefolkningens liv under ISIS i Syrien. Rapporten er udarbejdet af en uafhængig kommission og udgivet af FN på baggrund af mere end 300 interviews med mænd, kvinder og børn, som er flygtet fra ISIS-kontrollerede områder.

Se også: Mor til to IS-brude taget af Islamisk Stat

Den tegner et utroligt dystert billede af for den del af civilbefolkningen, der ikke kan eller vil efterleve ISIS strenge Sharia-lovgivning til punkt og prikke.

“ISIS har dræbt kvinder såvel som mænd for ikke-tilladt kontakt med det modsatte køn.”

“Gruppen har også amputeret fingre af mænd, som er taget i at ryge cigaretter,” beretter de syriske flygtninge i FN-rapporten.

  Se også: Østrigsk pige om livet som IS-brud: Her er cornflakes, ketchup og nutella

FN understreger, at krigen i Syrien på alle fronter er brutal, og de andre grupperinger i krigen også begår overgreb. Men når det kommer graden af brutalitet, så er ISIS i en særklasse.

Se også: IS langt farligere end Al-Qaida

I FN rapporten forklares blandt andet, at alene angivelige anklager om tyveri er nok til at ISIS amputerer kropsdele på de anklagede. Det er især de etniciteter i de ISIS-kontrollerede områder, der har alternative trosretninger, som er ofre for jerngrebet fra Islamisk Stat.

Eksempelvis er der adskillige beretninger om, hvordan ISIS dræber og voldtager kurdere og yezidier, et religiøst, kurdisk mindretal. Eksempelvis holder de Yazidi kvinder og børn som sexslaver. Når kvinderne og de unge piger ned til 13 år bliver gravide, så tilhører børnene faren, som ISIS betragter som overlegen i forhold til moren. Dermed “forhindrer de en ny generation af yazidier i et blive født,” står der i rapporten.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Christina Ehrenskjöld
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen