Annonce:
Annonce:

Britisk lægestuderende er med i video om halshugning

- Jeg kan ikke være sikker, men det ser ud som min søn, siger en far i Wales om bøddel på halshugning-video.

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

En far i Storbritannien siger, at han er næsten sikker på at have genkendt sin egen søn, en britisk lægestuderende, blandt de jihadister, som halshugger syriske soldater i en videooptagelse på internettet.

Ahmed Muthana siger til avisen Daily Mail, at hans 20-årige søn Nasser Muthana er med blandt de 16 jihadister, som også halshuggede den amerikanske nødhjælpsarbejder Peter Kassig.

- Jeg kan ikke være sikker, men det ser ud som min søn, siger Ahmed Muthana, der bor i Wales-hovedstaden Cardiff.

- Han må frygte Allah nu efter at have begået drab. Hvordan kan han tro, at han kommer til at se Allah, når han dræber mennesker?

Islamisk Stat (IS), der kæmper i Irak og i Syrien, har tusindvis af udenlandske kombattanter under våben og har tiltrukket mange frivillige fra Europa og Nordamerika, siger vestlige efterretningstjenester.

Annonce:

Den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, siger, at der efter al sandsynlig også optræder en 22-årig fransk statsborger i halshugningsvideoen.

Det britiske udenrigsministerium afviser at kommentere videoen og dem, der optræder i den.

I videoen fra IS siger en maskeret person, at han har skåret halsen over på Peter Kassig, der blev kendt som Abdul-Rahman Kassig, efter han konverterede til islam.

Tidligere har gruppen blandt andet halshugget fem vestlige gidsler og efterfølgende offentliggjort videoer af henrettelserne på internettet.

Abdul-Rahman Kassig forsvandt i Syrien 1. oktober 2013. Den 26-årige tidligere amerikanske soldat arbejdede som nødhjælpsarbejder i Syrien, da han blev bortført.

Han havde været i regionen siden marts 2012, hvor han rejste til Libanon under en orlov fra sit universitet, oplyser hans familie på en Facebookside, der er oprettet for at gøre hans historie kendt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: