Assad hylder sin syriske hærs sejr over IS i oldtidsby

Sejren over den ekstremistiske gruppe IS viser ifølge præsidenten hærens slagkraft i 'kampen mod terror'.

Foto: AP
Foto: AP

Syriens præsident hylder den sejr, som regeringshæren med russisk støtte har vundet påskesøndag over Islamisk Stat i oldtidsbyen Palmyra.

- Dette er en vigtig sejr og et frisk bevis på regeringshærens og de allieredes effektivitet i bekæmpelsen af terrorisme, siger Bashar al-Assad under et møde med franske politikere i Damaskus.

Med støtte fra russiske kampfly kunne den syriske regeringshær påskedag efter flere dages offensiv fordrive Islamisk Stat fra Palmyra.

Den vigtige sejr markerer ifølge Syriens hærchef 'begyndelsen til enden' for den ekstremistiske, islamistiske gruppe i Syrien.

Generobringen er bekræftet fra flere sider, blandt andet Syriens Observatorium for Menneskerettigheder (SOHR), som overvåger krigen via meddelere i landet.

Ifølge overvågningsgruppens leder, Rami Abdulrahman, blev 400 IS-militante dræbt i offensiven, der beskrives som IS' største nederlag, siden gruppen udråbte et kalifat i 2014.

- Palmyra bliver den centrale base i udvidelsen af offensiven mod Daesh (IS, red.) i en række områder, særligt Deir Ezzor og Raqqa, oplyser hæren på statsligt tv.

Hæren lover hurtigt at bringe 'lov og orden' tilbage i byen.

Assad langer også ud efter den internationale koalition mod IS. Præsidenten siger, at denne styrke, som ledes af USA med deltagelse af 60 lande, 'ikke for alvor bekæmper terrorisme'.

Den internationale koalition begyndte i september 2014 at smide bomber over Syrien med mål om at ramme Islamisk Stat.

Et år senere kom Rusland til landet med adskillige bombefly. Men trods meldinger om at ville bekæmpe IS, har målet tydeligvis været at hjælpe det allierede styre i Damaskus mod alle fjender.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere